Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogues liste over Storbritannias mest talentfulle kvinner

Dette er Storbritannias mest innflytelsesrike kvinner ifølge Vogue

«I 2018 kommer makt og innflytelse i mange former».

Tidligere denne uka slapp britiske Vogue sin liste over de 25 mest innflytelsesrike kvinnene i Storbritannia akkurat nå.

Sinead Burke på coveret av BoF

Sinead Burke på coveret av BoF

På lista er navn som Sinead Burke, skribenten, akademikeren og kroppsaktivisten med achondroplasi (kortvoksthet) hvis mål er mer inkludering i motebransjen. Hun var nylig var på coveret av Business of Fashions printutgave med tema «Age of Influence» (det andre coveret var med Kim Kardashian West).

Også Meghan Markle er på lista. Om den ferske hertuginnen, som giftet seg med prins Harry tidligere i vår, skriver den britiske utgaven av motemagasinet: «Hennes innflytelse strekker seg langt forbi omtalen av hennes stil – som en multikulturell feminist fra USA er hun en viktig brikke for et nytt 21.århundre for monarkiet».

Andre navn er motedesigner Stella McCartney, Harry Potter-forfatter J.K. Rowling, menneskerettighetsadvokat Amal Clooney, artist Dua Lipa og modellene Edie Campbell og Adwoa Aboah.

Om sistnevnte skriver Vogue at hun med sine mange magasincover, catwalk-opptredener og kampanjer, og ikke minst med sin plattform «Gurls Talk» har retolket «hva det vil si å være en supermodell i 2018».

«Makt og innflytelse har i dag mange former», skriver Vogue selv om kåringen, som inkluderer kvinner i alle aldre (den eldste på lista, baronesse Hale, er 73 og den yngste, Dua Lipa, er 22) fra alle områder av samfunnet som for eksempel politikk, mote, kunst, media og sport.

Åpningsbilde: Vogue

Les også: Dior-topp: – Vi må kjempe slik at både kvinner og menn får et bedre forhold til kroppen sin

Siste saker

Mest lest nå
Les mer