Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette er interiørfargene som trender nå ifølge ekspertene
(Foto: Instagram @ninasandbech)

Dette er interiørfargene som trender nå ifølge ekspertene

– «You do you» er mantraet i årene fremover, forteller Dagny Thurmann-Moe til Melk & Honning.

I likhet med motebildet varierer det hvilke farger som er i vinden på interiørfronten. Er det et minimalistisk preg de fleste vil ha i hjemmene sine akkurat nå, eller er det sterke og lekne farger som gjelder?

Vi har spurt ekspertene hvilke interiørfarger som er de mest populære om dagen.

Tove Mette Eikefet, som står bak den nyoppstartede interiørbutikken Grün på Grünerløkka, kan fortelle at både varme og sterke farger er trendy nå.

Dette er interiørfargene som trender nå ifølge ekspertene
Tove Mette Eikefet står bak interiørbutikken Grün (Foto: privat)

– Farger som kunder har bestilt til vegg og møbler den siste uken er gult, lavendel, blålilla, aprikos, limegrønn, varme, dype og brente sand, oker og terracottafarger, koboltblå, ultra marineblå, og gressgrønn, sier Eikefet.

Dette er noen av de mest populære fargene hos Grün akkurat nå (Foto: privat)

Les også: Dette er fargen for 2022

Hvorfor tror dere det er akkurat disse fargene som er de mest populære for tiden?

– Vi hører ofte kunder si at de ønsker lune, varme farger, og gjerne sterke, glade farger. Mange kjenner behov for å omgi seg med farger som gjør dem glad, sier hun.

Det er både varme og sterke farger som trender om dagen (Foto: Pernille Münster)

Når det kommer til hva vi vil se mer av i 2022, tror Eikefet at farger er kommet for å bli.

– Jeg tror på FARGER! Og gjerne mange farger kombinert. Jeg tror mange ønsker å skape interiør som oppleves varmt og gøy, og som sprer glede, sier hun.

Eikefet forteller at hun ser en tendens til at flere er åpne for mer farger i hjemmet enn tidligere.

– Men med hensyn til akkurat hvilke farger som blir populære, ser vi at kundene våre velger ganske så forskjellige farger. Vi ser at de er klare for å våge mer enn de har gjort før. Mange gir uttrykk for at hjemmet deres føles for kaldt og upersonlig nå, sier hun.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

– Det er ofte de som akkurat har flyttet inn i ny leilighet som kjenner på det. Men selv de som ønsker å holde tak og vegger lyse, er opptatt av å finne en hvitfarge som oppleves myk og lun.

Eikefet legger til at hun både tror på og ser tendenser til de rene fargene rød, blå, gul og grønn.

– Som de originale Lego-fargene. Det er veldig gøy å se de helt klare, rene fargene komme, etter flere år med nedtonede, støvede, «skitne» farger, sier hun.

Tove Mette Eikefet forteller at stadig fler er åpne for mer fargerikt interiør (Foto: Pernille Münster)

– Akkurat nå trender egentlig de fleste farger, men vi ser fortsatt at de varme fargene er sterkest, sier fargedesigner Dagny Thurmann-Moe til Melk & Honning.

– Fargetrender for interiør beveger seg av naturlige årsaker veldig tregt i forhold til mote. En fargeepoke varer vanligvis rundt ti år. I tillegg bruker den ti år på å bygge seg opp og ti år på å bygge seg ned, sier hun.

Dagny Thurmann-Moe forteller at de varme fargene fortsatt er mest populære (Foto: Einar Aslaksen)

– Det er egentlig utrendy å snakke om hvilke farger som er trendy, og det aller viktigste nå er å velge farger du tror du kan leve med i mange år fremover.

Thurmann-Moe understreker at det ikke betyr at man trenger å velge kjedelig.

– Du skal være bold der det føles riktig og mer forsiktig der det passer, sier hun.

– Det er en økende interesse for både historiske farger og mer sterke farger, og vi ser at det hvite og grå er i ferd med å bli del av en tilbakelagt epoke, nemlig det hvite 00-tallet og det grå 10-tallet.

Ifølge Dagny er det en økende interesse for sterke farger (Foto: Margaret de Lange)

Thurmann-Moe forteller at årsaken til at de varme fargene er særlig aktuelle skyldes en motreaksjon til det sterile kataloguttrykket som trendet på 10-tallet.

Les også
9 serier vi vil binge i sommer

– 20-tallet kommer til å bli preget av det motsatte. Det skal være koselig, personlig og se mer unikt ut. Vi ønsker å omgi oss med objekter som har affeksjonsverdi og er bærekraftig produsert. Det samme gjelder fargene, sier hun.

– Dermed er det helt essensielt å få innsikt i egen smak og stil, og hvordan man kan bygge et hjem man vil trives i i flere tiår fremover. Og er du ung i første bolig, blir det å investere i kunst, objekter og møbler du kan ha med deg videre i livet, viktig. 

Dagny forteller at det først og fremst er viktig å finne sin egen smak og stil (Foto: Margaret de Lange)

Hvilke andre interiørfarger tror du vi vil se mer av i 2022 – og hvorfor?

– Vi kommer til å se mer av det meste. Det er en spennende tid, hvor både støvete, klare, mørke, lyse, varme og kalde farger og nyanser er relevante.

– «You do you» er mantraet i årene fremover, sier Thurmann-Moe.

Les også: Puss opp med: Boygal-designer Martine Breen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer