Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Jeremy Scott og Moschino for H&M
Moschino-designer Jeremy Scott og supermodell Gigi Hadid. Foto.: H&m

Dette er H&Ms neste designersamarbeid

Slapp nyheten live fra Coachella.

Supermodell Gigi Hadid kunne søndag avsløre at H&Ms neste designersamabeid er med Moschino. Det var under den årlige Moschino-festen i Coachella at Hadid slapp nyheten foran gjestene direkte via digitale skjermer (et slags nyskapende tv-konsept skal være en sentral del av kolleksjonen – og kampanjen).

Kreativ leder ved Moschino, Jeremy Scott, som har vært ved det italienske motehuset siden 2013, var selv tilstede. Både han og Hadid var kledd i antrekk fra den kommende gjestedesignerkolleksjonen.

– Jeg er veldig begeistret for Moshino [tv] H&M. Mitt livsverk har handlet om å nå ut til mennesker gjennom mote, og med dette samarbeidet kan jeg nå ut til så mange flere enn før, sier Jeremy Scott i en uttalelse.

Kolleksjonen, som dropper først 8.november, skal «gjenspeile den herlige vitaliteten, lekenheten og humoren som har gjort merket [Moschino] til en favoritt», og vil bestå av plagg til dame og herre i tillegg til tilbehør og «noen overraskelser».

Scott er kjent for sin fascinasjon for popkultur, street wear, flashy logoer og glamour – helst alt på samme tid i en slags eklektisk miks. Det har sikret ham både fans og venner som Madonna, Lady Gaga, Katy Perry og Miley Cyrus. Ved siden av jobben som kreativ leder for Moschino har han også sitt eget, selvtitulerte merke, grunnlagt i 1997. Scott skal ha mye av æren for å ha gjort Moschino aktuelt igjen blant annet med sine tolkninger av kjente logoer, som for eksempel Barbie, McDonalds, Coca Cola og Loony Tunes, i sine kolleksjoner for det italienske motehuset.

Med H&M-samarbeidet går Scott og Moschino i fotsporene til designere og motehus som Alexander Wang, Versace, Isabel Marant, Marni og nå sist Erdem som alle har gjort mer eller mindre suksessfulle gjestedesignersamarbeid med klesgiganten.

Det er foreløpig få detaljer om designersamarbeidet, men i et intervju med H&M avslører Scott følgende: «Det jeg kan love er at det selvsagt vil bli mye moro, farger og tegneserier. Selvsagt må vi ha tegneserier! Som i alle mine kolleksjoner er det humor møter haute couture møter street. Det har vært et kjennetegn på mitt arbeid for Moschino, og jeg vil utforske det videre også med denne kolleksjonen. For fans av merket skal det føles litt som en slags greatest hits-kolleksjon, men jeg lover at det samtidig vil være nytt og fresht selv om vi inkluderer noen nikk til fortiden».

Les også: Nok et luksusmotehus åpner butikk i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer