Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Rihanna, Marine Serre, and Delphine Arnault

Dette er den unge, lovende vinneren av årets LVMH-stipend

–Hun har en voldsom drive og en flott fremtid foran seg.

Det multinasjonale Konglomeratet LVMH deler årlig ut et stipend til en spesielt lovende designer. Juryen består av rent sagt kongelige i moteverdenen; Karl Lagerfeld, Phoebe Philo, Jonathan Anderson, Maria Grazia Chiuri, Humberto Leon, Carol Lim, and Nicolas Ghesquière.

I går ble det kjent at designeren Marine Serre er årets vinner, blant 1200 søkere. Hun blir dermed 3 millioner kroner rikere, og får tilgang til en høytstående mentor fram til sommeren 2018. Prisen ble delt ut av ingen ringere enn Rihanna. 

Den unge, franske kvinnen skilte seg spesielt ut blant avgangsstudentene da hun ble uteksaminert fra Le Cambre Mode i Brussel i fjor, med sin kolleksjon ‘Radical Call for Love’. Den var et direkte tilsvar til de da nylige terroristhandlingene på metroen og flyplassen i Brussel, og på ‘Bataclan’ i Paris, med sin miks av arabiske 1800-talls influenser og 90-talls sportstøy. En halvmåne var en rød tråd gjennom kolleksjonen – et symbol som i følge henne selv «påkaller århundre med arabisk, tyrkisk og islamsk historie, som ved å bli brukt på samme deler av plagget som logoer fra svære superkommersielle sportsmerker ville, sier noe om sekulær forbrukerkultur.»

Marine Serre – via New York Times

I løpet av studiene var hun intern både hos Sarah Burton hos Alexander McQueen, Matthieu Blazy hos Maison Martin Margiela og Raf Simons hos Dior. I tillegg til å utvikle sitt eget merke jobber hun nå som junior designer hos Balenciaga under ledelse av Demna Gvasalia.  Hennes avgangskolleksjon er allerede kjøpt inn av 16 forretninger – blant dem Dover Street Market, SSence og Opening Ceremony.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Delphine Arnault, datteren til LVMH sin administrerende direktør Bernard Arnault og hjernen bak selve konkurransen, forteller at juryen var ekstremt imponert av Serre sin modenhet.

– Jeg er spesielt glad fordi hun er en kvinne, og at hun er fransk. Hun gjorde en enestående presentasjon som var helt utrolig moden. Da hun sa hun var 25 år kunne vi ikke tro det. Hun har en voldsom drive og en flott fremtid foran seg, fortalte Arnault til WWD.

Les også: Har du hørt om gorpcore?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer