Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilder via Instagram @ rykogreyes - @hannahelsoe - @idabroen - @fredde_

Dette er de største sneakerstrendene for våren og sommeren 2020

– Jeg kjenner at dad shoes på steroider aka Balenciaga Triple S, Track og liknende modeller er ferdig, mener Fredrik Josefsson, innkjøper hos YME.

Følelsen av grus under føttene i box fresh sneakers er for mange helt synonymt med vår. Nå som vi skriver mai og temperaturene til tider har bikket 20 grader i hovedstaden, er våren utvilsomt kommet.

De siste årene har trenden på sneakersfronten pekt i retning av klumpete Dad sneakers, med Balenciagas Triple S-modell som det mest ekstreme eksempelet. Samtidig har farger og en eim av retro vært å se på mang en influencers føtter.

Er man ferdig med disse tendensene for denne gang eller tar vi det med oss inn i våren og sommeren 2020?

Vi forhørte oss med fire eksperter; Helge Reyes, grunnlegger av sneakerssjappa Pharma i Bergen, Ida Broen, pr- og kreativ konsulent og sneakerssamler, Fredrik Josefsson, innkjøper i sneakersavdelingen hos Yme og Hanna Helsø, sneakerssamler og -influencer.

Steve Jobs-skoen kommer tilbake

– Hos oss på Pharma ser man en helt enorm etterspørsel på Nike Air Force 1 om dagen. Denne klassikeren har vært relevant i mange år, men er kanskje akkurat nå mer populær enn noen gang, forteller Helge Reyes til Melk.

– Vi ser at fokuset har skiftet litt fra de veldig tekniske sålene og skoene, til at folk nå vil ha de mer klassiske, flate gummisålene man finner i for eksempel Nike Blazer, Adidas Superstar og Stan Smith etc.

helge reyes
Helge Reyes hos Pharma

Når det gjelder flate såler mener Reyes at de hotteste sneakers i disse dager er Jordan 1’s og Nike Dunks.

– Det florerer bilder av dem på SoMe og flere maser om dem i forskjellige resell-grupper på nett.

Reyes mener de mer chunky sneakersene fremdeles er aktuelle, spesielt for jenter.

– Det sammen med de litt sporty sneakersene som for eksempel New Balance 530 og Asics Gel 1090.

Les også
Helgevibber med: Kasper Giraffe

Hvilke sneakerstyper, merker eller -modeller er helt ut da?

– He he, her skal jeg være litt forsiktig siden jeg jobber med flere av merkene i sneakerverdenen.

– Men et eksempel på en sneaker som var ekstremt populær for noen sesonger siden, som det nå er ganske rolig rundt er Adidas NMD. Men selv om noen sko er «ut» nå, skal man ikke avskrive dem helt. Det går fort i sneakerverdenen og plutselig gjør et kjent merke eller person et samarbeid med det merket og den skoen, og vipps så er den populær igjen.

Og hvilke sneakers planlegger du å skaffe deg denne våren?

– Jeg får ikke brukt opp de jeg har engang! Men et kjent begrep for alle sneakerheads er: mye vil ha mer. Det er for mange fristelser der ute. I disse tider der alle ser på The Last Dance (dokumentar på Netflix om Michael Jordan. journ. anm) må jeg nok få tak i noen J’s fra favorittfilmen min Jordan 13 ‘He Got Game’.

Asics Gel 1090 og New Balance 530.

– Synes også den nye Spiridon Cage-modellen fra Nike er fet. Og selvfølgelig en «glemt» skatt fra New Balance arkivet som kommer tilbake i år, nemlig 992-modellen aka Steve Job-skoen.

Nike Air Jordan 1 og Air Force 1 er silhuetter man ikke kan trå feil med

– Det er ikke et like signifikant skiller på hva som er inn og ut i sneakerverden i sommer, som det kanskje var i 2018 og 2019, hvor chunky sneakers, også kjent som dad sneakers var den store tingen; men disse typene sneakers er fortsatt i vinden, forteller sneakerssamler Hanna Helsø til Melk.

– Ellers er Nike Air Jordan 1 og Air Force 1 silhuetter man ikke kan trå feil med. Og disse skoene finnes også i utallige fargekombinasjoner, så det passer ekstra godt nå som sommeren kommer.

Hanna Helsø via Instagram @hannahelsoe

Selv mener hun at det ikke er noen sneakers som er helt ut nå.

– Men jeg gleder meg veldig til å dra frem litt sko i lyse og freshe farger når været tilsier at det er greit. Så mindre svarte og mørke sko nå mot sommeren for min del! 

Les også
Chanel åpner egne butikker for stamkundene sine

– Jeg tar gjerne frem et par AJ1 SBB og AF1 Carnival park som noen fargefulle varianter i disse dager.

Hvilke sneakers planlegger du å skaffe deg denne våren da?

– Jeg har ikke noen spesielle kjøp planlagt, men ønskelisten er alltid lang. Jeg kommer til å følge med på hva som dropper utover våren og ta det der i fra.

– Jeg vet det kommer noen fine colorways i både Jordan 1 og Dunk hvert fall! Jeg synes også det er gøy å følge med på vintage butikker og apper some Tise for å finne noen skatter, så det vil jeg fortsette med i tiden som kommer.

Nike Air Force 1 i Carnival og Nike Air Jordan 1 i SBB

– Jeg kjenner at dad shoes på steroider aka Balenciaga Triple S, Track og liknende modeller er ferdig

– Nike Dunk er den absolutt heteste modellen som kommer inn til oss nå, forteller Fredrik Josefsson, innkjøper på YME Universe sin sneakersavdeling til Melk.

– Ellers ser vi en tydelig trend i at mange vil ha ganske så klassiske modeller slik som Nike Air Force 1 og New Balance 990. Sistnevnte er en kundefavoritt som vi snart får inn på lager igjen.

Fredrik Josefsson hos YME

Hva er det som er helt ut nå da?

– Jeg kjenner at dad shoes på steroider aka Balenciaga Triple S, Track og liknende modeller er ferdig.

Hvilke modeller skal du selv investere i denne våren?

– Her investeres det hele tiden. Det blir gjerne noen nye par hver eneste måned!

– På mine føtter kommer man helt klart til å se de tidligere nevnte Nike Dunk, New Balance 992 og Yeezy Slides. I tillegg til dette mikser jeg inn klassikere som Nike Blazer og Air Force 1, Adidas Superstar og Ultraboost, New Balance 990, Reebok Workout Plus og Club C.

Les også
Derfor er Prada og Miu Miu overalt i den nye Elvis-blockbusteren
Nike Blazer og Nike Dunk (fra samarbeidet med Off-White)

– Jeg håper vi er ferdig med neonfarger snart

– Det jeg har sett mest av i det siste er raske, sporty sneakers a la New Balance, Asics, Converse og Nike. Jeg ser også at mye vintage. Online shops får mer og mer oppmerksomhet der de selger utgåtte modeller fra de overnevnte merkene, forteller pr- og kreativ konsulent og sneakerssamler Ida Broen til Melk.

Ida Broen via Instagram @idabroen

–  Jeg personlig er glad for at chunky sneakers kanskje er litt på vei ut – og mer sko som Nike Air Zoom Spiridon Cage 2, Converse Chuck 70 Hi, New Balance R530SF og Asics Gel 1090.

Ja, vi kan vinke adjø til klumpete sneakers?

– Ja, alt som er super chunky slik som Balenciaga Triple S for eksempel eller Buffalo. Det er så mange andre billigere og kulere alternativer akkurat nå, slik som de jeg nevnte over.

– Jeg håper vi også er ferdig med neonfarger snart. 

Hvilke sneakers skal du selg investere i denne våren?

– Jeg har allerede investert i masse lette, tekniske og kule sneakers som jeg enkelt kan ha med meg på reiser og som passer til alt. Jeg elsker at de skoene mamma gikk med på 90-tallet, type tekniske sko, er mer på vei tilbake.

Nike Air Zoom Spiridon Cage 2, Converse Chuck 70 Hi, New Balance R530SF og Asics Gel 1090.

Les også: Dette er vårens sju største motetrender

Siste saker

Mest lest nå
Les mer