Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Alber Elbaz er død 59 år gammel
Alber Elbaz er død. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Designer Alber Elbaz er død av korona

Alber Elbaz ble bare 59 år gammel.

Alber Elbaz er død. Det melder flere internasjonale motemedier søndag.

Den israelske designeren er kjent for å ha pustet nytt liv i Lanvin da han tok over som kreativ direktør i 2001. Sjokket var for mange stort da han valgte å forlate det franske motehuset i 2015.

Den tidligere kreative lederen for Lanvin lanserte nylig sitt nye prosjekt AZ Factory sammen med Richemont. Luksusgiganten bekrefter at Elbaz er død. Han ble 59 år gammel, skriver Business of Fashion.

Oppdatert: Alber Elbaz døde lørdag på et sykehus i Paris av korona, ifølge WWD.

Født i Casablanca i Marokko i 1961, flyttet han som ung til Israel hvor han studerte ved Shenkar College of Engineering and Design, før han flyttet til New York i 1984. Der begynte han karrieren sin hos en liten skredderforretning.

I 1989 ble designeren introdusert for couturier Geoffrey Beene, som han jobbet som assistent for frem til 1996. Etter et år hos Guy Laroche i Paris, ble Alber Elbaz utnevnt som designer for Yves Saint Laurents ready-to-wear-linje Rive Gauche. Etter tre sesonger ble han sjefsdesigner for italienske Krizia, før han begynte hos Lanvin, som ble en stor suksess.

Da designeren sluttet hos motehuset etter en langvarig konflikt med ledelsen, ble det fullt ramaskrik hvor de ansatte skal ha krevd å få tilbake Elbaz i sjefsstolen. Han har selv snakket ut om den tunge tiden, hvor han blant annet ikke klarte å tegne lenger.

I slutten av januar i år lanserte han sitt nye merke AZ Factory under haute couture-moteuken i Paris. Merket var oppkalt etter de første og siste bokstavene i navnet hans. På grunn av koronapandemien var lanseringen av det digitale slaget, vist som en motefilm.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Les også: Slik har det gått med moteimperiet Karl Lagerfeld forlot

Siste saker

Mest lest nå
Les mer