Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Selena Gomez ikledd AZ Factory. Foto: Instagram/@kateyoung

Dette vet vi om Alber Elbaz sitt nye merke

– Må huske på at dette er 2021.

Nyheten om at Alber Elbaz sluttet som sjefsdesigner i Lanvin i 2015, slo ned som en real bombe i motebransjen. Etter fjorten år ble han kastet av tronen mot sin vilje. Lanvins ansatte krevde til og med å få sjefsdesigneren tilbake, uten hell.

Etter en fem års pause fra bransjen, er Alber Elbaz nå tilbake med sitt nye merke, AZ Factory. Navnet spiller på den første og siste bokstaven i den høyst elskede designeren navn.

Dette vet vi så langt om det nye motemerket hans.

Teamet opp med digitale luksusgiganter

AZ Factory ble lansert i slutten av januar under haute couture-moteuka i Paris, og det digitalt. Etterpå ble produktene tilgjengelige i luksusnettbutikkene Farfetch og Net-A-Porter.

– Denne drømmefabrikken fokuserer på å utvikle ekte løsninger for dagens kvinner. Det er et produkt- og kommunikasjonsbasert prosjekt, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd over å bringe det til verden på en fantastisk underholdningsdrevet måte med to av luksusverdenens ledere, Farfetch og Net-A-Porter, sier Alber Elbaz til Harper’s Bazaaar.

Slik er Alber Elbaz sitt nye klesmerke
Foto via Vogue

Alber Elbaz debuterte med motefilm

På grunn av koronapandemien debuterte designeren med en motefilm for å introdusere merket for verden. Restriksjonene skal ifølge Elbaz ha vært både en kreativ utfordring, men også en flott mulighet.

– Jeg kan ikke si at det alltid var enkelt. Kvelden før vi viste filmen, satt jeg fremdeles og redigerte og flikket på og endret musikken, sier han til Business of Fashion.

«Hans digitale svar på en motevisning visste ikke helt om det ville være et talkshow, en parodi på hjemmeshopping, en dokumentar, en værmelding, litt film noir, en musikkvideo eller en monolog, så den hadde litt av alt – til og med gratulasjoner fra Marc Jacobs, Rick Owens Pierpaolo Piccioli, Anna Wintour med flere», skriver WWD.

Se filmen under.

Prisvennlig kolleksjon

Kolleksjonene til Alber Elbaz er imidlertid ikke kolleksjoner, de er produkthistorier.

Hans første fire er MyBody, hvor designeren har gjenoppfunnet den lille sorte med en ny type strikk. Switchwear som består av hoodies, bodysuits og annet avslappet tøy. SuperTech-SuperChic, et utvalg activewear, og Pointy Sneaks, som er skotøy som mikser spisse pumps med sneakers.

Designeren får skryt av WWD for de snille prisene sine – hvor det rimeligste ligger på rundt 210 euro. Også Vogue gir kudos til Alber Elbaz for de rause prisene – fra 182 pund for overdeler til 545 pund for kjoler.

Slik er Alber Elbaz sitt nye klesmerke
Foto via Vogue

Selena Gomez er merkets første stjernekunde

AZ Factory sitt første store moteøyeblikk kom i form av flere poster av Selena Gomez ikledd klær fra produkthistoriene hans på sosiale medier.

Stjernestylist Kate Young publiserte en rekke bilder av superstjernen på Instagram, hvor hun poserer hjemme i blant annet en kremfarget kjole og en sjokkrosa pyjamas med stjerner på. Sistnevnte la Gomez ut på TikTok også, skriver Vogue.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kate Young (@kateyoung)

Alber Elbaz: – Må huske på at dette er 2021

Alber Elbaz har flere ganger gitt uttrykk for misnøyen med hamsterhjulet som motebransjen faktisk er. Etter en fem års pause, har han imidlertid forelsket seg i industrien på nytt.

– Jeg har lagd 10 kjoler, i motsetning til da jeg pleide å lage 300- 400 stykker. Inspirasjonen kommer ikke fra Émile Zola. Den kommer fra meg som går langs Seinen, og ser folk løper og tenker ‘Hvorfor går disse menneskene i disse klærne året rundt, mens moten må endre seg fire ganger i året’?, sier designeren til Vogue.

Også til Business of Fashion snakker Elbaz om hvorfor det er så viktig å slakke ned tempoet på moteindustrien, om en transparent designprosess og om det å lage et mer inkluderende merke. AZ Factory lager faktisk klærne sine i størrelser fra XXS til XXXXL.

– Vi må alltid huske på at dette er 2021. Hvordan kvinner lever, hva trenger de, hvordan kan jeg gi dem det de trenger? Det handler om å ta informasjon, bearbeide det og lage min take på det.

Les også: Nå åpner det norske motemerket egen restaurant

Siste saker

Mest lest nå
Les mer