Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette er dronning Elizabeth sine go-to beautyprodukter
Foto: Max Mumby/Indigo via Getty

Dette er dronning Elizabeth sine go-to beautymerker

Dette sverger den britiske dronningen til på baderomshyllen.

Med utallige eventer hvor man skal representere, er det liten tvil om at de kongelige må både se og ikke minst føle seg velstelte. Og er det én person som gjør dette til fingerspissene, må det være dronning Elizabeth av Storbritannia.

94-åringen ble dronning i 1952 og er med det den lengstsittende monarken i historien. Det er ingen hemmelighet at hun vet hvordan kle seg, og er berømt for å gå i sterke farger, for å lett synes i folkemengden. Og ryktene har lenge florert om hva hun egentlig har på baderomshyllen sin.

Ifølge Town & Country kan man få en pekepinn ved å se på hvilke merkevarer som har fått offisielle kongelige stempeler. Såkalte Royal Warrants of Appointment. I tillegg til kjendispressen, så klart.

Internasjonale merkevarer

Da dronning Elizabeth ble kronet i 1953, var det iført make-up signert Clarins. Det franske kosmetikkhuset ble spurt om å designe en leppestift som matchet den røde kappen hennes til kroningsseremonien. Merket har i dag et kongelig stempel, og ryktene skal ha det til at pudderet Ever Matte Radiant Matifying Powder er en favoritt på Buckingham Palace.

Også håndkremen Hand and Nail Treatment Cream fra Clarins være en soleklar favoritt.

Dronning Elizabeth i forbindelse med kroningen i 1953. Foto: Hulton Deutsch via Getty

Det amerikanske neglelakksmerket Essie er ikke bare en favoritt blant influencere. Ifølge merket selv, skal dronningens frisør i 1989 ha spurt Essies grunnlegger, Essie Weingarten, om å få tilsendt en flaske med fargen Ballet Slippers. En farge hun visstnok bruker den dag i dag.

Den britiske dronningen skal også være en stor fan av leppestiftene til Elizabeth Arden. Det amerikanske kosmetikkmerket grunnlagt i 1910 fikk sitt kongelige stempel for over 55 år siden. Også merkets ikoniske Eight Hour Cream skal være en populær gjenganger på baderomshyllen.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Britiske Bronnley var første velværemerke ut som fikk sitt kongelige stempel. Det av dronning Elizabeths far, kong George VI i 1943. Merket er berømt for sine luksussåper.

Dronning Elizabeth påfører leppestift i 1985. Foto: David Levenson via Getty

Også Molton Brown er offisiell leverandør av såper til dronningen, i tillegg til Yardley. Sistnevnte fikk på midten av 1600-tallet monopol på å skaffe såpe til hele London av kong Charles. Merket leverer den dag i dag såper til Buckingham Palace, og gjester på Windsor Castle blir også gitt produkter signert Yardley.

Når det gjelder duft, skal Floris være en soleklar favoritt hos dronning Elizabeth. Merket som har et kongelig stempel, ble også brukt av berømte personer som forfatter Mary Shelley, kong George IV og den berømte sykepleieren Florence Nightingale.

Verdens eldste produsent av hårbørster, Kent, står for børstene til dronningen. Merket har faktisk hatt kongelig stempel så lenge at hele ni monarker har børstet håret med deres produkter.

Les også: Nå skal «alle» ha denne it-sveisen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer