micellærvann

(Melk & Honning)

Derfor er micellærvann så hypet

– Alle bør ha et micellærvann i hudpleierutinen.

Franske apoteker har fått kultstatus og blitt til en destinasjon for skjønnhetsglade menn og kvinner. Blant produktene som er spesielt ettertraktet finner man micellærvannet. Dette skjønnhetsproduktet er på alles lepper om dagen, og brukes både til å fjerne sminke eller rense huden.

Men hvorfor er egentlig micellærvannet så hypet?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk favoritt

somaya bougroug
Somaya Bougroug. Foto: Privat

Skjønnhetsekspert Somaya Bougroug ved Gimle Parfymeri i Oslo, er selv en stor fan av micellærvann. Hun gir mye av æren for at produktet har den solide plassen det har, til de franske kvinnene.

– Jeg gjør som franske kvinner og bruker minst mulig vann fra springen når jeg renser ansiktet, sier hun og fortsetter:

– Konseptet micellærvann består av molekyler som fungerer som en magnet for urenheter. Det gir en følelse av å være silkemykt vann.

Bougroug forteller at det er et hybridprodukt som kan brukes som et av trinnene i renserutinen din, i tillegg til å kunne brukes som en lotion for å fjerne de siste restene. Et tips kan være å ha med seg dette rensevannet på reise og trening.

Snill mot huden

– En annen fordel med vannet er at de som har god kvalitet er superfine for sensitiv hud, da de gjerne ikke inneholder alkohol og derfor ikke stripper huden for de naturlige oljene vi har og trenger.

Rensevannet skal ikke vaskes av fra huden, noe som gjør at de pleiende oljene i produktet får ligge på huden og tilføre fukt. Med dette slipper du unna den stive maskefølelsen i ansiktet som mange får etter rens.

Bougroug understreker at de fleste micellærvann kan brukes på øyepartiet, og at det fjerner vannfast øyesminke på en skånsom og effektiv måte.

Alle bør inkludere et micellærvann i hudpleierutinen sin!

Produktet som i dag er blitt en del av flere menn og kvinners renserutine fikk for alvor sitt utspring fra de franske apotekene. I dag er det dog like hypet hjemme i Norge og finnes på alt fra hyllene til landets apotek og kjedebutikker, til de mest eksklusive parfymeriene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må også slå opp med tanken om at huden først blir ren når vi bruker et produkt som skummer. Disse har nemlig gjerne en uttørrende effekt. Da inneholder nok produktet sulfater som virkelig stripper huden for de gode tingene som allerede er der, avslutter Bougroug.

Les også: M&H toppliste: Seks skjønnhetsfavoritter