Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De fem største streetstyle-trendene fra LFW

Rare vesker og gylne farger var blant gjengangere i gatemotebildet under London Fashion Week

De siste ti årene har linsene til motefotografene fått en ny retning å fokusere i; på gata utenfor selve visningene. For ettersom blogger og sosiale medier kan gjøre kjendis av «hvem som helst» med god motesans, har streetstyle fått en helt ny status og betydning i fashion gamet.

På tross av at noen kaller det for kaos, overfladiskhet og hysteri, er det ikke til å komme bort fra at det er en ren transaksjon; stilige personer rusler utenfor visningslokalene i løpet av moteukene. Gatemotefotografene tar bilde av nevnte stilige personer. De selger bildene av stilige personer til motemagasiner og nettsider, som deler det på Instagram. Stilige personer blir tagget, får flere følgere og dermed mer penger. Alle var enige om at det hadde vært en fin dag – Selv om den påfølgende videre delingen av bildene, ifølge motefotografene selv, kanskje kan være noe kritikkverdig.

Det er uansett ikke tvil om at mange av trendene startes og spres av it-personer og influencere. Under London Fashion Week var det dét rene inferno av fotografer og motefolk utenfor enhver av motevisningene.

Her har vi plukket ut tre store streetstyle-trender, og to små, som gikk igjen blant dem:

Gylne tider

I fjor høst kunne vi melde at gult er i ferd med å ta over for millennial pink. Både farge-eksperten Dagny Thurmann-Moe og den velkjente motesiden The Manrepeller istemte dette. Og den optimistiske fargen, i nyanser helt fra lys, lys gult, via knallgult, til ulike varianter av mørkere gule og orangetoner, var det masse av under moteuka i London.

Øverst f.v: @stylemyles – @a.lot.of.trouble – @reneaubreyhair – @stylemyles – @screenone – @trangphamw – @therunwaystreet – @lisakaylondon – @sixbyfour.photography – @stylebop

Vesker utenom normalen

De siste årene har vi både sett at rumpetasken har fått et skikkelig fotfeste i moteverdenen, bittesmå vesker, knallfargede vesker og, ikke minst, vesker helt utenom det normale. Alt dette var å se i mengder under moteuka i den engelske hovedstaden, men aller mest sistnevnte – der målet tilsynelatende var å skille seg mest mulig ut med veska si.

Øverst f.v: @stylemyles – @stylemyles – @stylemyles – @stylemyles – @chiaraobscura – @walkingcanucks – @london_et_paris – @stylemyles – @stylemyles – @stylemyles

Rødt lever videre

Den røde trenden har vært gjeldende i flere sesonger allerede, men ser ikke ut til å skulle noe sted helt enda. Under Oslo Runway i slutten av januar dukket en rekke av våre mest kjente it-personer og streetstyle-stjerner opp i denne sensuelle, friske fargen, og det samme gjaldt nå i London.

Øverst f.v: @stylemyles – @stylemyles – @chrisluklolumo – @chrisluklolumo – @cristinacandea – @eloise.ferg – @sadiyekirbasphotography – @stylemyles – @stylemyles – @rasheedalavis – @iconesdestyle – @stylemyles

Grønt er skjønt

I forkant av fjoråret spådde fargetrendbyrået Pantone at grønt ville være den store fargen for 2017. Grønt vekker assosiasjoner til det naturlige og det økologiske, og selvfølgelig til tusenvis av poster av hvite hjem med svære grønne planter på Instagram. På tross av deres kikk i spåkulen, fortsatte både rødt, millennial pink og noe gult å være de ledende fargene i fjoråret. Under LFW var det likevel en del grønt å se. Er denne fargen sterkt på vei inn?

Øverst f.v: @loretasim_x – @ramibittar – @eloise.ferg – @danieldamilolanejo – @stylemyles – @chiaraobscura – @walkincanucks – @ava.al.desnudo

Here comes the sun

Influencere + solbriller = sant, selvfølgelig. De siste årene har det vært mindre store, sorte diva-solbriller å se blant dem, og flere mindre, særere, mer fargerike varianter. Denne trenden ser ut til å fortsette dette året, skal man dømme av motefolket i London.

Øverst f.v: @michaelaefford – @laurencrow88 – @loretasim_x – @houseofdagmar – @chrisluklolumo – @danieldamilojanelo -@justmoifashion – @lauren_mustoe_ @rasheedalavish – @reneaubreyhair

Toppbilde: Via Harper’s Bazaar

Les også: Se hvem som dukket opp front row under London Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer