Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Det blir en Sex and the City-oppfølger - det bekrefter HBO Max
Date-date, første date eller vennedate - sjekk ut disse Oslo-barene neste gang. (Foto: HBO)

Hit drar du på bardate i Oslo

Valg av lokale er faktisk en viktig forutsetning for en bra date.

Enten det er en første date, jubileumsdate, hverdagsdate eller vennedate er det ikke tvil om at det er viktig å finne et bra sted.

«Hvor skal vi dra?» er kanskje det evige spørsmålet, men say no more, sier vi.

Melk & Honning har nemlig sjekket ut flere date-vennlige barer i hovedstaden.

Disse 8 Oslo-stedene bør du vurdere neste gang du skal ut på en hyggelig rendez-vous.

Les også: Denne instakontoen poster snikbilder av folk i Oslo – er du der?

Parksalongen Bar & Scene, St. Hanshaugen

Waldemar Thranes gate 1A.

(Foto: Instagram @parksalongenbar)

Hos Parksalongen er det både stor plass og ofte noe hyggelig på programmet. Ikke et dårlig utgangspunkt for en date! Lokalet byr på flere hyggelige sitteplasser fordelt på to etasjer, pluss en uteservering som ligger herlig til ut mot et kryss midt i hjertet av St. Hanshaugen.

Håndslag, Youngstorget

Youngs gate 19.

(Foto: Sara Flaaen Licius / Melk & Honning)

Håndslag er en lun og grønn oase på hjørnet like ved Youngstorget. De har også stor plass fordelt over to etasjer, pluss bakgård. Her mangler det ikke på hyggelige kroker, eller grønne planter, verken inne eller ute.

Smelteverket, Vulkan

Vulkan 5.

(Foto: Instagram @smelteverketoslo)

Gastropuben Smelteverket ligger idyllisk til helt nede ved Akerselven. Store vinduer og elvebrus i bakgrunnen gjør sitt for stemningen! Om du først skal på date hit er det også verdt å ta en titt på programmet – for plutselig kan dere få med dere quiz, livemusikk eller slam poetry i samme slengen.

Rouleur, St. Hanshaugen

Ullevålsveien 16A.

(Foto: Sara Flaaen Licius / Melk & Honning)

Rouleur Café & Bar får en helt egen stemning med sykkelverksted vegg i vegg, dunkel belysning og minimalistisk interiør. Stedet er naturligvis en møteplass for sykkelentusiaster, men enten du er engasjert i sykkelmiljøet eller ei, er det et hyggelig sted for en god kopp kaffe, nøye utvalgt vin fra yngre produsenter og snack-retter. Noe brennevin har de også, blant annet lokalproduserte Marka Bitter og signaturdrinken Nordmarka.

Himkok, Sentrum

Storgata 27.

(Foto: Instagram @himkok.oslo)
(Foto: Instagram @himkok.oslo / @nehcnosilla)

Himkok er både distilleri og cocktailbar, og fokuserer på det lokale. Distilleriet deres produserer faktisk både vodka, gin og akevitt med en nordisk smak.

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok

I 2016 ble baren faktisk rangert som nummer 42 av de 50 beste barene i verden, med bare to andre skandinaviske navn på listen.

Oslo Mekaniske Verksted, Grønland

Tøyenbekken 34.

(Foto: Sara Flaaen Licius / Melk & Honning)

På Oslo Mekaniske Verksted er det i alle fall ikke noe problem å finne seg en hyggelig krok å sitte. Lokalet er stort og har flere rom, fulle av hjemmekoselige interiørdetaljer. Kanskje det frister å synke nedi sofaen ved åpen peis, eller finne seg et hjørne ved en bokhylle? En diger uteservering med varmelamper byr på enda flere alternativer. Ekstra bra valg av bar om du digger naturvin.

BD57, Grünerløkka

Markveien 57.

(Foto: Instagram @bd57bar)

BrewDog har en hyggelig, avslappet stemning som passer bra på date. Her kan du få deg både noe digg drikke og noe digg mat – som de selv sier i egen Instagram-bio: «Burgers & wings & no nonsense other things!». BrewDog er et internasjonalt ølbryggeselskap, noe som betyr at du faktisk kan stikke innom en BrewDog i flere andre byer i verden – for eksempel London, Indianapolis, Barcelona, Berlin, Shanghai, Nice, Gøteborg og Tallinn!

Torggata botaniske, Torggata

Torggata 17B.

(Foto: Sara Flaaen Licius / Melk & Honning)

Nok en grønn oase får innpass på denne listen, og det er Torggata botaniske. Denne intime baren er godt kjent for sine botaniske cocktails og sine freshe lokaler – med god grunn.

Les også: Disse 8 Oslo-kaféene er det perfekte stedet for morgenkaffen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer