Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Oslo RAW-kaffe
Vi har samlet våre beste Oslo-spots for morgenkaffen. (Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)

Disse 8 Oslo-kaféene er det perfekte stedet for morgenkaffen

Våre favoritter for å innta dagens første dose.

Vær ærlig, fungerer du egentlig optimalt før du har fått i deg dagens første kopp kaffe? Nei, ikke du heller, nei? Det er ingen skam.

Vi i Melk & Honning setter stor pris på morgenkaffen. Etter lange tider med lockdown, frister det mer enn noen gang å innta dagens første kopp utenfor hjemmet.

Her er våre Oslo-favoritter for en god, koffeinrik start på dagen:

Oslo Raw, Frogner

Skovveien 16.

(Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)

Oslo Raw er en fryd for øyet. Å nyte en digg kopp kaffe er ekstra deilig i fine omgivelser, vel! Er du som oss, og setter pris på det estetiske, er du kommet til riktig sted om du tar turen til Oslo Raw på Frogner. I tillegg har de mildt sagt mye spennende bak disken.

Tim Wendelboe, Grünerløkka

Grüners gate 1.

(Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)

Tim Wendelboe er et must for deg som virkelig elsker kaffe. I espressobaren deres på Grünerløkka kan du starte dagen med en kopp ferskbrygget kaffe – eller du kan prøve ut en kaffesmaking. Kaffen på menyen endres etter høstesesongen og lokale værforhold. I tillegg er de godt kjente for kaffen de røster selv, en høykvalitets light-roast av nøye utvalgte bønner.

Grains, Majorstuen

Valkyriegata 21.

Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning

Det er vel aldri feil å starte dagen med en liten dose Paris? Den franske kaféen Grains byr i alle fall på rikelig med parisienne-vibber med sine flislagte gulv, mørke velur og fargerike kakedisk.

Godt brød, Grünerløkka

Thorvald Meyers gate 49.

(Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)

Hos Godt brød finner du definitivt både godt brød og god kaffe. Avdelingen deres på Grünerløkka har fine, store lokaler. Nok av hyggelige, litt borgjemte kroker samt innsyn til bakerne bakerst gjør sitt for stemningen! Et digg sted å dra når du føler for å trekke deg vekk fra folkemengdene og trikkestøyen i gatene.

Åpent bakeri, Alexander Kiellands plass

Waldemar Thranes gate 70.

(Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)

Denne avdelingen av Åpent bakeri ligger inne i Tranen, et bygg som er velkjent for mange og har lang historie. I tillegg er de kanskje Oslos eneste kafé med diskokule i taket? Mørkt tre og mørkt skinn i kombinasjon med store vinduer og speil skaper en lun stemning – et perfekt sted å starte dagen.

Café 77, Fagerborg

Pilestredet 77.

Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning

Hos Café 77 kan du starte dagen med hyggelig utsikt mot park og Fagerborg kirke. Kaféen ligger rolig til, like ovenfor Bisletts travle knutepunkt. Lokalene er nye og freshe med en enorm takhøyde, men bøker og planter gjør kaféen likevel både hjemmekoselig og intim.

Anne på Landet, Hønse-Lovisas hus

Sandakerveien 2.

(Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)

Har du noen gang gått oppover Akerselven og sett et lite rødt hus like ved fossefallet ved Wallmans? Det er Hønse-Lovisas hus – og inni der finner du kaféen Anne på Landet. Selve huset fikk navnet på 70-tallet, etter en rolle som «hønsereiret» i filmen Ungen fra 1974. Dette er det perfekte stedet å få følelsen av at man kommer seg ut av byen – midt i byen. De åpner derimot ikke før 11, så om du er av typen som trenger den første kaffen grytidlig om morgenen, må du kanskje heller planlegge kaffekopp nummer to her.

Les også: Her postes snikbilder av folk fra Oslo – er du der?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer