Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Denne instakontoen poster snikbilder av folk i Oslo – er du der?

Xoxo Gossip Girl, sier vi bare.

Det innebærer teknisk sett alltid en viss risiko å forlate hjemmets fire vegger om morgenen. Alt kan skje – for eksempel at du blir snikfotografert og postet bilde av på instagramkontoen Osloersinoslo.

Ikke at det egentlig er noe å frykte – instagramkontoen konsentrer seg om mote, og deler stilige osloboer-antrekk. Og ser du deg selv, er det bare å be om tag.

– Det er bare en konto jeg har opprettet for gøy. Jeg jobber innen helse til daglig, så dette er egentlig en gøy og kreativ måte å fortsatt kunne drive litt med mote på si, sier eieren av kontoen.

Hun vil nemlig være anonym – men i tillegg til kjønn og bransje, går hun med på å røpe at hun er 26 år og radiograf.

Konseptet er ikke unikt for Oslo, det finnes nemlig også @parisiensinparis med over 550 tusen følgere, og @romans.in.rome med nesten 50 tusen følgere. Alle snapper de gatebilder av antrekkene til lokalbefolkningen.

Kvinnen bak snikbildene innrømmer at hun ikke har sjekket opp regler for personvern i forbindelse med postingen, men at hun ikke får med ansikt forfra. Det samme ser man på de Paris- og Roma-baserte kontoene.

– Jeg prøver selvsagt unngå å få det med, men det ligger noen bilder av folk der i profil, og det kan jeg så klart fjerne hvis folk ønsker det.

– De som har sett at de har blitt tagget i bildet, tror jeg utelukkende har vært positive til det og synes det er kult!

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Osloers in Oslo❤️🇳🇴 (@osloersinoslo)

Hun ser gjerne at kontoen vokser, men sier hun ikke har tenkt så mye fremover, og presiserer at det bare er for gøy.

Men er dette egentlig greit?

Vel – ja. Finner du bilde av deg selv kan du be om å få det fjernet, på bakgrunn av lovbestemmelsen om retten til eget bilde. Hovedregelen er at et bilde av en person ikke kan gjengis uten vedkommendes samtykke – men det finnes også unntak for hva som regnes for et bilde av en person.

Les også: Samisk desiger på Oslo Fushion Fesival: -Vi havner ofte i kunsthåndverk-skuffa

Siste saker

Mest lest nå
Les mer