Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @rains

Danske Rains saksøkte Zara for kopiering – og vant

En ekte kamp mellom David og Goliat.

Det er hele tre år siden Melk først kunne melde at det danske regnjakkemerket Rains hadde saksøkt Zara-eieren Inditex for kopiering.

– Zara har kopiert noen av våre kjerneprodukter. Dette er klassiske plagg som vi har jobbet mye med og som definerer oss som merke. Vi snakker om produkter som ikke vil forandre seg fra sesong til sesong, så denne kopieringen må stoppe umiddelbart, sa eier og administrende direktør Daniel Brix Hesselhager til Highsnobiety da.

Nå, et av hav av tid senere, er dommen endelig falt; Den danske domstolen dømte i Rains favør. David har altså vunnet over Goliat.

Dommeren mente at motegiganten har kopiert to av Rains design, og dermed brutt opphavsrettsloven.

Inditex-eier Amancio Ortega havner stadig vekk på toppen over verdens aller rikeste mennesker, med en formue på 58 milliarder kroner. Nå må han og selskapet kompensere for de tap som Rains har hatt i forbindelse med Zaras kopiering. Det er foreløpig ikke kjent hvor mye dette er snakk om.

Ønsker å oppmuntre andre til å ta opp kampen

– Vi vil vise at globale giganter ikke uhindret kan stjele design og krenke rettigheter som er en del av en forretningsmodell. Vi er oppmerksom på det at mange fagfolk både i og utenfor motebransjen har vært spente på resultatet av denne rettsaken, for å potensielt kunne følge i våre fotspor, forteller Hesselhager i en pressemelding nå.

– Vi vil gjerne oppmuntre flere virksomheter til å ta opp kampen, avslutter han.

Danske Rains ble grunnlagt i 2012 som et nyskapende regntøymerke. I utgangspunktet lanserte de kun ett produkt, en regnponcho, før det sesongen etter kom både andre regnplagg, vesker og tilbehør. Siden den gang har de åpnet konseptbutikker rundt om i verden, blant annet i Paris, New York og London.

I fjor sommer åpnet merket sin aller første butikk i Norge, nærmere bestemt i Øvre Slottsgate.

Les også: Volcom og Rains i samarbeid om vanntett skaterutstyr

Siste saker

Mest lest nå
Les mer