Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @maanesten

Dansk smykkemerke åpner tre nye butikker i Norge

Kommer til Bergen, Stavanger og Sandvika.

Lotte Venø Callesen, designeren bak danske Maanesten, har laget smykker hele livet. Mange år før selve merket ble etablert, leide hun boder på Roskildefestivalen og solgte smykkene sine via ulike forhandlere i København.

I 2014 lanserte hun Maanesten, og siden har det blitt en stor internasjonal suksess. Merket selges i en rekke land og har blant annet fått godt fotfeste i Norge.

Høsten 2018 åpnet de sin første norske butikk i Prinsens gate i Oslo.

For to uker siden åpnet de sin andre butikk på Oslos nye luksuskjøpesenter Valkyrien på Majorstuen, og nå utvider Maanesten ytterligere med hele tre butikker i Norge.

Les også: Norske The Cabinet er som et virtuelt, skandinavisk smykkeskrin

Et tilbud de ikke kunne si nei til

– Vi åpnet i Prinsens gate på et tidspunkt der veldig mange avviklet sine butikker i dette området og derfor fant vi et ledig lokale. Vi var utrolig spente og nervøse da vi åpnet dørene for første gang, men responsen har vært enorm, forteller Ida Jensen, country manager for Maanesten i Norge, til Melk.

Ifølge henne har de drevet med overskudd fra første driftsår og hatt opp mot 50 prosent økning enkelte måneder fra 2018 til 2019. I januar 2019 mot januar 2020 hadde de eksempelvis en 100 prosent økning.

– Responsen fra publikum har vært overveldende. Kundene våre innehar en merkekjennskap som er helt vanvittig. Noen av dem er genuine Maanesten-fans, eller Moon children som vi liker å kalle dem da, forklarer hun.

Da de fikk en forespørsel om å åpne ny butikk på Valkyrien, var det et tilbud de rett og slett ikke kunne si nei til.

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok

– Vi hadde en plan om å åpne flere butikker i Oslo, men visste ikke hvor. Da vi ble kontaktet angående Valkyrien, dro på befaring av lokalet og fikk et innblikk i hva slags type senter dette skulle bli, var vi raskt ute med å takke ja.

– Selve konseptet er helt fantastisk. Designet og utseende på senteret som helhet og de andre butikkene gjorde at vi følte at dette konseptet var helt i tråd med vårt smykkeunivers. Med fare for å skryte for mye har responsen der vært helt fantastisk, både fra nye og tidligere kunder.

Første lørdagen senteret holdt åpent var det 8000 mennesker innom.

– Majorstuen trengte virkelig Valkyrien, mener Jensen.

Se dette innlegget på Instagram

Har du vært innom vår Maanesten butikk på nye Valkyrien Oslo? Håper å se deg på Oslo’s fineste senter. Velkommen inn!

Et innlegg delt av Maanesten Norge (@maanestennorge)

– Det var behov for et merke som Maanesten

For få dager siden åpnet Maanesten også sin første butikk på Lagunen i Bergen, mens butikkene på Kvadrat i Stavanger og på Sandvika Storsenter åpner i løpet av de neste par månedene.

– Det er naturlig at vi satser først i Norges største byer. Men vi har også ganske god oversikt over hvor vi selger våre produkter via nettbutikken vår og også der scorer disse byene høyest. I tillegg hadde det litt å si at de rette sentrene eller lokalene var å oppdrive i disse byene.

– Vi ser fra åpningen i Oslo at det var behov for et merke som Maanesten, og tenker derfor at det er rom for oss flere steder i Norge, ikke bare i Oslo.

Les også
Puss opp med: Veronica Mike

Hvorfor tror du Maanesten treffer såpass godt hos norske forbrukere?

– Jeg tror det er flere grunner til det. Pris og kvalitet er viktige faktorer, men også det at den norske forbrukeren er blitt mer og mer opptatt av å handle bærekraftig. Smykker er ikke like sesongbetont som klær, de skiftes ikke ut hver sesong, og  man kaster heller ikke et smykke i søpla, mener Jensen.

– Smykker bærer også gjerne en historie eller et minne med seg. Accessoirer har de siste årene også blitt en stor del av motebildet, og flere og flere har begynt å la smykker bli en naturlig del av stylingen. Designet vårt er lett gjenkjennelig, men nyskapende fra sesong til sesong og treffer da tydeligvis det norske publikummet med vårt feminine design med et østlig, bohemsk preg.

Les også: Dansk it-smykkemerke åpner sin første butikk i Norge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer