maria black øredobber

Dansk it-smykkemerke åpner sin første butikk i Norge

– Norge er vårt største marked.

Suksessmerket Maria Black, åpner sin første butikk på norsk jord i Oslo 1.november. Smykkemerket, som har fått en solid plass på maria blackdet skandinaviske motemarkedet de siste årene med sine edgy og minimalistiske smykker vil ta over butikklokalet i Prinsens gate 18. I forkant av butikkåpningen er butikkvinduene dekket av oransje plakater hvor det står «Maria Black» og «1.november».

I Prinsens gate vil Maria Black-butikken være i godt selskap med kjente merkevarer som Rodebjer, Isabel Marant, APC, Ganni og den norske multi-brand-butikken F5. Det danske smykkemerket Maanesten åpnet nylig også sin første butikk i Prinsens gate denne sommeren, bare et steinkast fra der Maria Black nå flytter inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det føles som et veldig naturlig steg, forteller Eliza-Mari Almazol hos Maria Black.

Hun forteller til Melk & Honning at Norge er det største markedet for Maria Black, selv større enn hjemlandet Danmark.

– Vi har vært ute etter å åpne en Maria Black-butikk i Oslo i lang tid. Ønsket har vært å finne et lokale i sentrum, og nå dukket denne muligheten endelig opp.

Almazol forteller at Maria Black i første omgang vil være en pop up-butikk som vil være åpen fra 1.november og ut februar 2019.

– Lokalet i Prinsens gate er helt perfekt. Det er fra 1600-tallet og går over tre nivåer. Da var det store spørsmålet hvordan vi skulle utnytte plassen. Vi jobber jo med smykker, så vi trengte egentlig ikke så stor plass, sier hun, og fortsetter:

– Derfor tok vi kontakt med nettgalleriet Oslo Nowhere, som vi ønsket å gjøre et samarbeid med. I løpet av perioden vil flere av kunstnerne ha separate utstillinger i lokalet.

Disse kunstnerne vil være Thea Elise Klingvall, Gutterstreker, Anette Moi og Atle Østrem.

Pop up-butikken vil også tilby eget piercingstudio, ikke ulikt det butikken i København allerede tilbyr, der man tre dager i uken kan få piercing.

maria black oslo

Hovedbilde: Maria Black @MariaBlackJewellery

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ryktebørsen: Nyåpninger og nedleggelser