Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Copenhagen Fashion Week blir heldigital
Norske influencere med munnbind under moteuken i København i høst. Foto: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

Copenhagen Fashion Week blir heldigital grunnet korona

Og messene er avlyst.

Korona har rammet motebransjen hardt, og gjennom hele 2020 er moteuke etter moteuke blitt utsatt og også avlyst. 2021 skulle for alvor være året da vi igjen kunne møtes – og reise. Men det setter økende smittetall foreløpig en stopper for.

Moteuka i København regnes for den største i skandinavisk sammenheng, og samler hver sesong hundrevis av gjester fra nær og fjern til både visninger, presentasjoner og messer.

Høstens utgave av den danske moteuka ble på grunn av korona tvunget over i et hybrid format. Det var planen også for den kommende moteuka som skulle gå av stabelen i starten av februar. Men slik blir det altså ikke.

Økende smitte i Danmark og strenge smittevernregler tvinger den danske moteuken til å legge om til et heldigitalt program for AW21.

Flere norske og svenske merker til Copenhagen Fashion Week
Fra Holzweilers visning i København tidligere år.

Det betyr at norske redaktører, journalister, stylister, influencere og moteprofiler igjen må følge med fra sidelinjen når en rekke danske, men også svenske og norske merker viser sine nyeste kolleksjoner. Holzweiler er igjen på programmet under den danske moteuka med en visning 4. februar.

I tillegg avlyses de to store motemessene CIFF og Revolver grunnen et forbud mot messeaktivitet ut februar 2021.

– På grunn av den nåværende utviklingen av Covid-19 har vi blitt tvunget til å avlyse alle fysiske eventer denne gangen, inkludert messer. Copenhagen Fashion Week sin visningsplan og talks-program gjennomføres fremdeles, men via vårt digitale univers på copenhagenfashionweek.com. Selv om det absolutt er uønsket er det unektelig den rette tingen å gjøre. I stedet ser vi frem til å kunne møtes fysisk igjen for moteuken i august 2021, sier Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week i en uttalelse tirsdag.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Copenhagen Fashion Week går altså av stabelen 2.- 4. februar – digitalt.

På grunn av den økende smitten i mange land forventes flere moteuker å bli avlyst. Hva som skjer med vårens utgave av det norske svaret på fashion week, Oslo Runway, er usikkert. Melk & Honning følger saken.

Les også: Dette vil prege moteåret 2021

Siste saker

Mest lest nå
Les mer