Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ser du hva som er så spesielt med denne modellen?

Hun får sosiale medier til å koke.

Tidligere har Melk & Honning skrevet om Miquela Sousa, verdens første data-lagde influencer. Nå får hun selskap av Shudu Gram, verdens første kunstige modell.

Det var Harpers Bazaar som først omtalte saken. «Vi har blitt så vant til filtre og falsk virkelighet på Instagram at det kan være vanskelig å vite hva som er ekte lenger», skriver motemagasinet. Den kunstige modellen er dessuten så virkelighetsnær at flere setter spørsmålstegn ved om hun faktisk eksisterer.

Det gjør hun altså ikke. Gram er et kunstprosjekt signert den London-baserte fotografen Cameron-James Wilson. Han har brukt et 3D-modelleringsprogram for gi henne liv, og ett eneste bilde kan ta flere dager å lage, forteller han til Harpers Bazaar.

«Hun er dessverre ingen ekte modell, men representerer likevel mange ekte modeller der ute. Det er en stor trend med modeller med mørk hud, hun representerer dem og inspireres av dem», sier Wilson.

Instagram har Shudu Gram nærmere 38,000 følgere. Feeden hennes består av en rekke bilder fra ulike kampanjer og covershoots med emneknagger som #melanin og #blackgirlsrock. Ett av bildene har til og med blitt repostet av Fenty Beauty. Også ULIHOUMISM Magazine har delt bildene til Shudu Gram flere ganger.

Men mange er også kritiske, ikke bare til teknologien, men også til Wilsons kunstige modell kan ta både jobber og inntektsgrunnlaget fra ekte mørke modeller. Til det svarer fotografen er det nettopp er ekte mennesker som er inspirasjonen bak. «Dette er en måte for meg å uttrykke min kreativitet på. Det prøver ikke å erstatte noen, men heller å tilføye til noe som allerede er der».

FOTO: SKJERMDUMP INSTAGRAM @shudu.gram

Hovedbilde via Instagram @shudu.gram

Les også: Dette er verdens første kunstige influencer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer