Cala Jade teamer opp med Diemme

Cala Jade AW19.

Norsk motemerke teamer opp med italiensk high-end brand

– Naturlig at det omsider kom et samarbeid.

Verken det norske motemerket Cala Jade eller det italienske skomerket Diemme er fremmed for designersamarbeid. Nå slår de hodene sammen og lanserer en sko inspirert av deres DNA.

The Misu Vet.

Diemme-klassikeren The Roccia Vet har fått ny drakt designet av Cala Jade. Skinnet og designet er lånt fra merkets populære Misu-veskemodell, håndvevet og inspirert av skandinaviske kurver i bjørkenever og julekurver. Resultatet er skoen The Misu Vet. Den kommer i et begrenset opplag i både sort og brunt, og selges via Cala Jade sin nettside samt på Bolina på Stabekk i Oslo.

– Vi er begge entusiaster av skinn og materialer, så det var naturlig at det omsider kom et samarbeid. Vi bruker mange av de samme leverandørene og har alltid beundret hverandres produkter. Vi er kjempefornøyd med resultatet og føler at det får frem begge merkenes personligheter, sier jentene bak Cala Jade til Melk & Honning.

– Samarbeid med andre merker har vært en sentral del av Diemme siden oppstarten i 1992. Vi opplever å bli inspirert og utfordret på en måte vi ellers ikke ville blitt – av andre mennesker, kulturer og tankesett, forteller Maja Jakobsen i Diemme, som tidligere har samarbeidet med blant annet Ganni.

Misu Mini.

I forbindelse med samarbeidet pre-lanserer Cala Jade også en eksklusiv veske i begrenset opplag, med et hint av Diemme. Inspirasjonen sees i Misu Mini-vesken på detaljene som snøringer. Vesken kommer i både sort og brunt, og lanseres offisielt først i løpet av våren/sommeren 2020.

– Alt fra kunst, arkitektur, natur og mennesker inspirerer oss, og det er derfor naturlig å samarbeide med andre når mulighetene oppstår. Både vi og Diemme har tradisjon for å samarbeide med andre merker, sier Elise Kleiva Ugland i Cala Jade.

Les også: Tar norsk mote til USA og Japan