Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Game of Thrones-stjerna Maisie Williams aka Arya Stark har bleket brynene. Foto: Instagram @maisiewilliams

Blekede øyenbryn fortsetter å være trendy

– Øynene dine får med en gang mer fokus når de ikke konkurrerer med bryna dine, forteller makeup-artist til Melk.

De siste årene de to ledende sminketrendene vært utrolig polariserte. På den ene siden har man hatt en no makeup makeup-look. Der kan det ofte være et titalls produkter med på leken, men det skal ikke synes. På den andre siden har man den voldsomme konturerte looken, gjerne med mye farge rundt øynene samtidig som man har hatt fokus på leppene.

Sistnevnte har tydelig forankring i sminken brukt til performance, da spesielt drag. Triksene både med såkalt baking og det å bruke concealer i flere ulike nyanser for å få frem lys og skygge i fjeset er nettopp derfra.

Man har også sett en annen trend vokse som har sitt opphav i det samme.

Blekede øyenbryn har nemlig blitt mer og mer populært.

Les også: Ute etter en deilig, sommerlig parfyme? Få ekspertenes beste tips her

Men før det har en rekke kjendiser og influencere gjort det samme.

Ifølge W Magazine bleket Madonna sine øyenbryn allerede i 1992. Den evige cool girlen Chloë Sevigny gjorde det samme for filmen Gummo fra 1997, og dukket også opp med det på den røde løperen i 2003.

Chloe Sevigny på premieren av Seabiscuit i Los Angeles i 2003. Foto: Jon Kopaloff/FilmMagic

Andre kjendiser som har gnidd blekemiddel inn i øyebrynene i løpet av årene er Miley Cyrus, Katy Perry, Jared Leto, Jaden Smith, Kim Kardashian og Kendall Jenner. I noen av disse tilfellene har bakgrunnen for forandringen selvsagt vært filmroller eller prestisjetunge shoots for store merker.

Foto: Instagram @kimkardashian

Nå nylig var det Game of Thrones-skuespiller Maisie Williams som valgte å lysne sine øyenbryn.

Blekede øyenbryn fortsetter å være trendy

Makeup-artist Linda Nicolaysen bekrefter for Melk & Honning at dette er en look som har vært med lenge.

– Spesielt i fashion-sammenheng. Det er ikke en uvanlig look å for eksempel se på en catwalk. Men nå ser vi at den også blir testet ut hjemme, noe som kanskje er litt mer nytt.

– Jeg personlig elsker denne trenden. Den er veldig effektfull, du får en fin edge og øynene dine får med en gang mer fokus da du ikke konkurrerer med bryna dine.

Ifølge henne skaper det en råhet og kan være med på å løfte et uttrykk veldig.

– Du har for eksempel sett kjendiser bleker bryna og kjøre en veldig glamorøs look på resten av ansiktet, noe som skaper om fin kontrast. Jeg digger knallrøde lepper, lett brunsoting på øynene og bleka bryn. Så lekkert, enkelt og skikkelig wow-effekt.

Foto: Instagram @lindanicolaysenmakeup

På spørsmål om dette er en look mange kan kle, mener Nicolaysen at det handler om å bære det.

– Mange kan føle at det krever litt mer sminke ellers.

– Panne og brynsbenet kommer også mer frem i ansiktet, så om du ikke ønsker å fremheve dette er det kanskje ikke looken for deg.

Dersom man har veldig mørke bryn anbefaler hun også at man bleker dem i to omganger, fordi hårene først vil bli gule.

– La de hvile over natten før du bleiker andre runde, og husk å bruk beskyttelseskrem for å skåne huden rundt. 

For de som ikke føler for å gjøre en permanent endring, kan Nicolaysen tipse om hvordan man får til en liknende look bare med sminkeprodukter.

– Det må sies at dette er en metode som funker finest på et bilde eller på kvelden. Gre hårene med en spolie med lys og ikke for flytende concealer. Gå deretter over med en lys kajal eller eyeliner for å flikke på litt ekstra hår.

– Det finnes også brynsgelé med lysere farge som kan gi deg følelsen av lysere bryn. Det er flere metoder å gjøre dette på selvfølgelig, men det beste resultatet vil du likevel få om du bleker hårene. Og hvis du har gjort det vil jeg anbefale å bruke en transparent brynsgelé for å få frem litt form og tekstur, avslutter hun.

Les også: Ryktene sier at Harry Styles skal lansere sminke og parfyme

Siste saker

Mest lest nå
Les mer