Foto: Det kongelige hoff

Nå møtes dronningene på slottet

Dronning Maud og dronning Sonja står side om side i ny utstilling

Tradisjon tro åpner kongeparet slottet for publikum også denne sommeren. Fra 22. juni til 25. august kan man komme på innsiden av slottets vakre saler og rom.

I tillegg til dette åpner slottet en egen utstilling, som denne sommeren har den fått tittelen Dronningmøter. Her får du en unik mulighet til å komme tett på eksklusive antrekk og personlige gjenstander som har tilhørt dronning Maud og dronning Sonja.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Det kongelige hoff

Dronningmøter presenterer også ulike aspekter ved de to dronningenes interesser. Dronning Maud hadde en stor begeistring for fart og hester, mens dronning Sonja er engasjert i kunst og kultur.

Bildet til høyre viser en gul gallakjole i silkeorganza. Danske Erik Mortensen står bak designet, og den ble sydd av Anna Bratland i 1997. Dronning Sonja brukte kjolen under en middag i Stiftsgården, i anledning kongeparets 60-årsdager samme året.

I 2015 fikk dronning Sonja skryt fra TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland for å gå for gjenbruk av kjolen. Denne gangen bar dronning Sonja den i anledning prinsebryllupet mellom prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Dette var 15 år etter dronning Sonja først bar den gule kreasjonen.

Utstillingen er produsert i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Flere av antrekkene til dronning Maud er lånt fra Nasjonalmuseet.

https://www.instagram.com/p/By-iZNcC7Da/

Les også: Dette leser vi denne sommeren