Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Anniken Jørgensen ut mot H&M
Anniken Jørgensen. Foto: Skjermdump via @annijor

Norsk toppinfluencer mener H&M har kopiert henne

«Dette knuser hjertet mitt».

Torsdag la Anniken Jørgensen ut en post på sin Instagram Stories hvor hun går hardt ut mot H&M og deres nye Studio-kolleksjon.

Toppinfluenceren anklager den svenske fast fashion-giganten for å ha kopiert designet hennes, og kaller det en «rip off».

Det dreier seg om en hvit dress Jørgensen har designet under sitt motemerke Knust Porselen. En tilsvarende type dress var en del av H&M sin sesongbaserte trendkolleksjon Studio som ble vist for norsk motepresse og influencere på H&Ms showroom torsdag.

Begge dressene er hvite, og består av korte, figurnære jakker med krager og tilhørende løse dressbukser.

Hvite dresser er en stor trend denne sesongen, og en rekke designere og motehus samt kjedebutikker har lansert sine versjoner av moteklassikeren.

Hvite dresser er tilbake i motebildet for fullt denne sesongen. Her fra Nelly.com

«Hvis du ikke vet bakgrunnshistorien; Jeg lagde Knustporselen fordi jeg ikke støtter det moderne slaveriet som H&M holder på med. Jeg lagde mitt eget merke på grunn av dem. På grunn av sweatshop. På grunn av hva jeg opplevde i Kambodsja. Jeg hevet stemmen min mot H&M. Så dette knuser hjertet mitt. En svensk merke. Mitt naboland. Det er bokstavelig talt rip off av mitt design, bare at de har gjort noen få nødvendige endringer», skriver Jørgensen i sin story.

– Vi er kjent med denne påstanden. Hovedkontoret vårt i Stockholm går nå gjennom designprosessen for den spesifikke dressen. Derfor har vi dessverre ikke mulighet til å kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt, sier Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i H&M Norge til Melk & Honning.

Denne dressen er en del av H&M sin Studio SS20-kolleksjon. Foto: H&M

Melk & Honning har vært i kontakt med Jørgensen og hennes management som viser til Instagram Stories-innlegget, men ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Les også: Norske redaktører slakter denne forsiden: «Få tykkere hår, fyldigere lepper og perfekt hud»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer