Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anna Wintour ryktes å være ferdig i Vogue og Condé Nast

Edward Enninful skal etter sigende erstatte henne.

Det ville uten tvil vært den aller største motenyheten så langt i år. Hvis ryktene stemmer vil nemlig Anna Wintour takke for seg både som sjefsredaktør i amerikanske Vogue og som kreativ ansvarlig i Condé Nast.

Det skriver New York Posts Page Six som nå refereres til av toneangivende motenettsteder som The Cut.

Ifølge kilder Page Six har snakket med skal Wintour gå av etter bryllupet til datteren Bee Schaffer som i juli gifter seg med Francesco Carrozzini, sønn av nå avdøde Franca Sozzani, tidligere redaktør for italienske Vogue. Wintours timing vil i så fall ikke være tilfeldig. Går hun av i sommer gir hun seg nemlig på topp etter å ha levert den viktige september-utgaven av motemagasinet hun har jobbet i siden 1988.

Page Six spekulerer også i hvem som eventuelt skal erstatte Wintour som sjefsredaktør for den amerikanske utgaven av Vogue. Den relativt ferske redaktøren for britiske Vogue, Edward Enninful, skal etter sigende være en het kandidat. Det er uklart hvem som eventuelt skal erstatte Wintour i Condé Nast.

Condé Nast på sin side nekter for at det er hold i ryktene, men vil ikke kommentere saken ytterligere ovenfor Page Six. Til The Cut sier imidlertid en representant for Vogue at «det er null sannhet i historien».

Anna Wintour (68) anses som en av motebransjens aller mektigste personer. Hun er en selvskreven gjest på første rad

Anna Wintours første Vogue-utgave i november 1988.

under de store internasjonale moteukene, og er lett gjenkjennelig med sine svarte solbriller og korte bob, som begge har blitt for hennes varemerke å regne. Den britiske motemogulen inntok sjefsstolen i amerikanske Vogue i 1988, og med det som var hennes første utgave overrasket hun alle med å kle forsidemodellen opp i en couture-genser og jeans.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siden den gang har hun ikke vært redd for å eksperimentere med magasinet og utfordre leserne.

I dokumentaren «The September Issue» forteller tidligere kreative direktør i Vogue, Grace Coddington, at Wintour var den første personen som innså hvor viktig kjendiser ville være for motebransjen. Dette brukte Wintour til sin fordel, og lot nettopp kjendiser bli en naturlig del av magasinet ved å bruke dem både som forsidemodeller og i moteserier. Vogues aprilutgave i 2014 var intet unntak. Men det var ikke en hvilken som helst kjendis som fikk pryde forsiden. Det var første gang reality-stjerne Kim Kardashian var forsidemodell, da sammen med ektemannen Kanye West. At et ledende motemagasin som Vogue hadde en reality-stjerne på forsiden fikk mange til å se svart, og på sosiale medier stormet det med både bilder, tweets og statuser fra sinte Vogue-fans som truet med å si opp abonnementet sitt. Til tross for kritikken solgte utgaven svært godt, og ingen kan hevde at Kim Kardashian i dag er et ukjent ansikt verken i magasin- eller moteverden.

Dersom det viser seg at ryktene stemmer, blir Wintour mest sannsynlig ikke arbeidsledig. Page Six spår at hun nærmest vil kunne velge og vrake i tilbud, og viser blant annet til det de mener er en reell mulighet for at hun vil dra tilbake til hjemlandet England for å lede British Fashion Council. Det ville i så fall gjort seteplasseringen ved siden av dronning Elizabeth under London Fashion Week i februar til et utrolig effektivt personlig PR-stunt, skriver de.

Tidligere har det ryktes at Wintour hadde et ønske om å lande en ambassadørstilling i London dersom Hillary Clinton vant presidentvalget. Wintour og Clinton er nemlig gode venninner, og under valgkampen var motemogulen en solid støttespiller for Clinton. Det var forøvrig første gang i historien at Vogue tok et standpunkt i et presidentvalg.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hovedbilde via Vogue.

Les også: Miroslava Duma-skandalen: Nå er hun ferdig i Buro 24/7

Siste saker

Mest lest nå
Les mer