Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Miroslava Duma er ferdig i Buro 24/7
FERDIG: Miroslava Duma er ferdig i selskapet Buro 24/7.

Miroslava Duma-skandalen: Nå er hun ferdig i Buro 24/7

Selger aksjene og forlater det digitale medieselskapet hun selv startet.

Å si at den russiske street style-stjernen og redaktøren, som senere ble digital entreprenør og investor, er i hardt vær er knappest noen overdrivelse.

Tidligere denne uka ble det kjent at Miroslava Duma har solgt alle aksjene sine i Buro 24/7, som hun selv var med på å grunnlegge i 2011, og er nå ferdig i selskapet. Det skriver WWD.

Det var Duma selv som delte nyheten på sin Instagram. «Etter å ha tatt steget bort fra Buro 24/7s operasjonelle virksomhet for over ett år siden, var det siste stadiet med salget av aksjene en strategisk plan som føles som et naturlig neste steg,» skriver hun. «Jeg er overbevist om at jeg nå forlater selskapet i trygge hender hos mine samarbeidspartnere og det globale Buro 24/7-teamet».

I følge kilder, skriver WWD, at Buro 24/7 skal ha opplevd en nedgang i annonsesalg de siste månedene som et resultat av Dumas rasistiske og transfobiske kommentarer tidligere i år.

Det hele starter under Paris Couture Week i januar da Duma mottok en blomsterbukett fra sin gode venninne couture-designeren Ulyana Sergeenko med et kort der det stod «To my n*ggas in Paris». Duma delte bilde av kortet på sin Instagram stories – sammen med en hjerte-emoji. Det satte sinnene i kok hos flere av hennes 1,6 millioner følgere, og en skjermdump av bildet (hun slettet raskt originalen) spredte seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

Men det skulle vise seg å være bare toppen av isfjellet. Den virkelige skandalen skjedde bare timer senere da en video fra en Buro 24/7-pressekonferanse fra 2012 kom til overflaten. I videoen blir Duma spurt hva hun tenker om blogger Bryanboys stil og også hva hun mener om at den transseksuelle modellen Andreja Pejić er badedraktmodell. På det svarer hun blant annet at hun synes de er rare og at de begge bør sensureres for ikke å påvirke unge gutter negativt. Både Bryanboy og Pejić gikk begge hardt ut mot Duma både på sine egne Instagram-kontoer og i pressen som et svar på kommentarene.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

«Rasisme og fordommer er aldri kult. Jeg er tydeligvis for rar,» skrev Bryanboy på sin Twitter.

Bryanboy reagerte sterkt på Miroslava Dumas uttalelser. Foto via Teen Vogue.

Også her hjemme reagerte flere sterkt på Dumas oppførsel. Blant dem motejournalist Madeleine Holth som startet en underskriftskampanje for å få Dumas navn fjernet fra motenettstedet Business of Fashion (BoF) sin liste «BoF 500».

– Jeg tror Duma selv ser at hennes tid i moteindustrien er over. Hun kan ikke representere store navn med den munnen og det tankesettet hun har, sier Holth til Melk & Honning, og legger til:

– Personlig håper jeg hun er ferdig, finito, done. morna, Duma. Det er vanskelig å være saklig når det kommer til Miroslava Duma. Hun har såret så mange, og har dyrket noe som ikke hører hjemme i industrien vi jobber i, nemlig hat.

Om Duma blir persona non grata i moteverden vites ikke. Hun var ikke tilstede under sesongens fashion weeks. Men skal vi tro Instagram-posten hennes vil hun nå fokusere på å videreutvikle sitt Future Tech Lab-selskap som skal ha fokus på bærekraftighet og mote for fremtiden samt enda ikke kjente personlige prosjekter og tid med familien.

Åpningsbilde via BoF. 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer