Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Anna Wintour kaster seg inn i bærekraftsdebatten
Anna Wintour. Foto: Sam Tabone/Stringer via Getty

Anna Wintour får ny jobb

Motebransjens mektigste blir enda mektigere.

Etter at Anna Wintour innrømmet rasisme i Vogue trodde mange hun nå måtte vinke farvel til tittelen som motebransjens mektigste kvinne. Men den gang ei. Nå blir sjefredaktøren i amerikanske Vogue enda mektigere.

Vogue-eier Condé Nast skifter struktur i selskapet, hvor de største magasinene vil bli strømlinjeformet under en gruppe globale redaktører. Det bryter med den årelange modellen hvor innhold og reklame blir utviklet med en lokal forankring i magasinet, skriver Business of Fashion.

Anna Wintour blir som følge av dette enda mektigere.

71-åringen skal holde i alt av innhold i Condé Nast. Med unntak av det snart 100 år gamle magasinet The New Yorker. Wintour skal også lage strategier for Vogue som global redaktør. I tillegg til å ha sittet i sjefsstolen i verdens største motemagasin i over 30 år, er hun kreativ direktør i Condé Nast.

– Annas forfremmelse representerer et avgjørende øyeblikk for Condé Nast, ettersom hennes evner til å skape bånd med nye lesere, samtidig som hun kultiverer og fungerer som mentor for noen av dagens største talenter i industrien, har gjort henne til en av medieverdenens mest fornemme utøvere, sier Roger Lynch i Condé Nast i en pressemelding.

Anna Wintour blir enda mektigere
Anna Wintour og Edward Enninful. Foto: Ryan Emberley/amfAR via Getty

Ikke den eneste som forfremmes i Vogue

Som så mange andre selskaper har også Condé Nast lidd økonomisk som følge av koronapandemien i år. Den nye strategien skal styrke forlagets tilgang til reklamer globalt, som følge av et stadig mer utfordrende marked.

Den vil endre på hvordan de kreative teamene innad i Vogue-universet skaper, deler, oversetter, tilpasser og publiserer innhold på tvers av plattformer og formater, skriver Fashionista.

Anna Wintour er imidlertid ikke den eneste som forfremmes.

Også Edward Enninful i britiske Vogue forfremmes, med tittelen European editorial director. Han skal holde i Vogues redaksjonelle operasjoner i Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Hva som vil skje med Vogue Germany og Spain etter at sjefsredaktørene der sluttet forrige uke, gjenstår å se.

Etterfølger Anna Wintour?

Helt siden Enninful tok over roret i britiske Vogue i 2017, er han blitt en høyt elsket sjefsredaktør kjent for sitt fokus på mangfold og nye visuelle tilnærming. Han blir av mange sett på som Anna Wintours etterfølger, den dagen hun kaster inn håndkleet.

«Mens vi ser på fremtiden til Condé Nast, vil vi bruke vår uslåelige kombinasjon av vår globale rekkevidde og lokale kjennskap og identitet til våre magasiner til å fortelle de viktigste, inlkuderende og inspirerende historiene fra vår tid, sier Anna Wintour i en pressemelding.

Les også: Her går Marius fra Oslo på catwalken for Dior

Siste saker

Mest lest nå
Les mer