Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ungarske Glamour får rasismekritikk
Ungarske Glamour får rasismekritikk

Ungarske Glamour beskyldes for rasisme

«Får bare ha editorials med hvite modeller».

Den ungarske utgaven av magasinet Glamour får kritikk etter at en skjønnhetsredaktør for magasinet skal ha avslått en beauty-serie på grunn av en ikke-hvit modell.

Fotograf Brenda Nasr som pitchet inn serien på Instagram fikk beskjed fra en freelance-skjønnhetsredaktør tilknyttet magasinet om at de «kun får lov til å ha editorials med hvite modeller». Det skriver WWD.

«Engelsk er ikke hennes førstespråk»

Da Nasr tok varslet representanter for Conde Nast i USA som sendte henne videre til Conde Nast International, som ungarske Glamour er en del av, fikk hun kort tid etter en beklagelse fra sjefredaktør i den ungarske utgaven av magasinet, Krisztina Maróy.

Foto via WWD.

I en mail til Nasr skriver sjefredaktøren at hun beklager. Hun beskriver både seg selv og sine kolleger som «engasjerte forkjempere for menneskerettigheter, demokrati og female empowerment» og at magasinet er i tråd med disse verdiene. Hun skriver videre at svaret til skjønnhetsredaktøren var «tvetydig» og «ganske rart» og understreker at engelsk ikke er hennes førstespråk.

«Redaktøren mente bare at skjønnhetssidene våre speiler leserne, og at i et magasin som Glamour i et land som Ungarn er disse derfor praktiske fremfor inspirerende», skriver sjefredaktøren.

Hun viser til en rekke eksempler på det hun mener er mangfold blant både modeller og mote- og skjønnhetsserier i magasinet siden 2017.

Conde Nast International beklager

Wolfgang Blau, toppsjef i Conde Nast International sier til WWD at kommentarene fra skjønnhetsredaktøren er både «feil, krenkende og uholdbare», og han beklager på vegne av Conde Nast International.

«Vi har kommet frem til at denne freelanceren ikke lenger får jobbe for ungarske Glamour eller noen andre Conde Nast-titler. All våre mote- og skjønnhetsteam rundt om i verden omfavner ikke bare mangfold, men jobber aktivt for å promotere og hylle inkludering i alle dets former. Det inkluderer også Glamour-teamet i Ungarn som konsekvent har promotert nye modeller og talent med ulike bakgrunner og hudfarger».

Hovedbilde: Glamour Hungary.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer