Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå kommer serien om dama som lurte hele New Yorks it-crowd

Netflix har kjøpt rettighetene.

Tidligere denne uken kunne Melk & Honning fortelle om Anna Delvey, dama som lurte hele New Yorks it-crowd. Den ville historien ble i utgangspunktet avslørt av grave-journalisten Jessica Pressler i New York Magazine ‘The Cut’. Der kunne man lese hvordan Delvey gjennom et utspekulert spill sjarmerte personer i høytstående maktposisjoner og innbilte både banker, investorer og CEOs at hun var god for millionvis av amerikanske dollar.

Hun var gjest i månedsvis på Manhattans flotteste hoteller, reiste på svindyre ferier, og shoppet for titusenvis av kroner. Lurendreieren refererte til personer, kontoer, relasjoner og påbegynte prosjekter som ikke eksisterte i lang, lang tid før det etterhvert begynte å stilles spørsmålstegn til. Regningene hopet seg opp, it-vennene snudde ryggen til henne, og hun ble i stadig større grad skvist opp i et hjørne. Det hele førte til at Delvey ble saksøkt av flere av aktørene hun hadde utestående betalinger hos, og deretter arrestert av politiet i 2017. 

Det viste seg at Anna Delvey egentlig het Anna Sorokin, født i Russland i 1991 før hun som 16 åring flyttet med familien til Tysland. Familien – som ikke visste noe som helst om datterens bedragerske New York-liv da avisa kontaktet dem – var av nedre middelklasse, og ikke en fornem, tysk rikmannsfamilie slik Delvey hadde fått mange til å trodd.

IMAGE-BYGGING – Gjennom sin Instagram-profil sørget Anna Delvey for å fremstå som en rik jetsetter.

På tross av at hun nå sitter i fengsel, vil hun ifølge New York Magazine ikke si seg skyldig i tiltalen om bedrageri. Journalisten spør seg hvordan Sorokin klarte å lure og bedre så mange mennesker. Svaret, ifølge henne, er at Anna stirret rett in i New York sin sjel og oppdaget at dersom du distraherer folk med skinnende objekter, store bunker med sedler, ting som indikerer at man har mye penger, vil det nærmest være umulig for dem å legge merke til noe annet.

Nå har altså Netflix kjøpt rettigheter til denne juicy historien. Regissør, Produsent og manusforfatter Shonda Rhymes, som blant annet har hatt suksess med Grey’s Anatomy og Scandal, skal skrive manuset til serien. Ifølge Variety har Sorokin selv ringt rundt til produsenter og regissører fra fengselet for å komme med innspill til hvem hun ønsker at skal spille henne. 

Hollywood Reporter forteller at det i etterkant av publiseringen av The New York Times-artikkelen har vært en kamp om å sikre seg rettighetene.

Bilder: Via The New York Times/Anna Delvey Instagram

Les også: M&H tipser: Seks nye TV-serier å se frem til i 2018

Siste saker

Mest lest nå
Les mer