pepper butikken i bergen

Anmeldelsen mot Pepper-eierne henlagt

Men nå søker bostyrer om konkurskarantene.

Det så ut til at 20 år med motehistorie for Bergen-butikken Pepper var over da de i januar 2017 slo seg selv konkurs. Men kort tid etter fikk butikken i Bergen sentrum nytt liv med nye eiere og nytt navn: Fresh Pepper.

Men for de tidligere eierne var Pepper-historien langt fra over. I april 2018 ble det kjent at Vegard Moberg og Eirik Hokstad var politianmeldt. Blant merkevarene som krevde millionbeløp fra den tidligere Bergen-butikken var Byredo og Acne Studios.

– Vi har mottatt 125 ulike krav på til sammen 10,3 millioner kroner, fra kreditorer i inn- og utland. Her finner vi Acne Norway AS som den største kreditoren. Andre kreditorer er blant annet Byredo og Filippa K, sa bostyrer i konkursen, Ådne Laastad, til Melk & Honning.

Melk & Honning har fått tak i innberetning av saken rundt Pepper-konkursen. Her kommer det frem at anmeldelsen mot de tidligere eierne er henlangt.

Det var bostyrer av konkursen som anmeldte Moberg og Hokstad. Anmeldelsen ble henlagt av Vest Politidistrikt i oktober 2018, med følgende begrunnelse:

«Det underrettes om at forholdet er henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken nå».

– Dette er som forventet. Jeg har ikke gjort noe straffbart, sier Vegard Mobert til Melk & Honning om henleggelsen.

Med Pepper-konkursen har Eirik Hokstad vært involvert i 37 konkurser. Bostyreren ber nå om karantene slik at han ikke skal få starte nye selskaper på to år.

«Dette henger ikke på greip», uttalte Hokstad til Bergens Tidende.

Hovedbilde: Pepper Bergen

Les også: Gikk konkurs i 2017, nå blåser de nytt liv i Moods