Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Pepper-konkursen: Nå er de tidligere eierne politianmeldt

Acne Studios er blant merkene som krever millionbeløp fra den tidligere Bergen-butikken.

I januar i fjor slo Pepper i Bergen seg konkurs etter 22 år med motehistorie som en av favorittbutikkene for moteinteresserte i Vestlandshovedstaden.

Tirsdag kunne Bergens Tidende melde at advokaten som håndterer Pepper-konkursen, bostyrer Ådne Lasstad, nå har politianmeldt de tidligere Pepper-eierne Vegard Mobert og Eirik Hokstad.

Laastad forteller til Melk & Honning at en bostyrer har som plikt å undersøke om det foreligger straffbare forhold etter en konkurs. Han understreker at dette ikke betyr at det nødvendigvis har vært noen straffbare forhold her, men at han har en mistanke.

– Anmeldelsen går for det første på spørsmålet om selskapet burde slått seg konkurs tidligere, og om Vegard Moberg har forsøkt å holde tilbake verdier fra konkursboet, sier Laastad.

Han forteller at fra tidspunktet Pepper slo seg konkurs i januar 2017 og til i dag har de mottatt en rekke krav fra flere kreditorer.

– Vi har mottatt 125 ulike krav på til sammen 10,3 millioner kroner, fra kreditorer i inn- og utland. Her finner vi Acne Norway AS som den største kreditoren. Andre kreditorer er blant annet Byredo og Filippa K. 

Det svenske motemerket Acne Studios var Peppers største leverandør. Laastad kan fortelle at Acne Norway AS nå krever 2,3 millioner fra Pepper. Årsaken til dette skal være at de har levert klær til butikken som de aldri fikk betalt for.

Da Pepper-eventyret tok slutt for Moberg og Bysheim Hokstad fikk de to Bergen-butikkene leve videre – med nye eiere og et (litt) nytt navn; Fresh Pepper. De to butikkene holder til i henholdsvis Strandgaten og Christies gate i Bergen, og har fortsatt fokus på nisjemerker – vel og merke uten blant andre Acne Studios, Byredo og Filippa K.

Vegard Moberg ønsker ikke å kommentere saken ovenfor Melk & Honning.

Hovedbilde via Pepper.

Les også: Gatelangs Bergen med Anders Gran

Siste saker

Mest lest nå
Les mer