Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Tidligere Elite Models-topp Gérald Marie anklagers for voldtekt og seksuelle overgrep
Gerald Marie her med ekskona Linda Evangelista. Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Anklagene mot den tidligere modelltoppen Gérald Marie fortsetter

Flere modeller hevder 71-åringen voldtok dem.

Me Too-kampanjen satte i gang store endringer i film- og ikke minst motebransjen. Flere og flere sto frem og fortalte sine historier om seksuell trakassering fra personer i maktposisjoner.

I fjor høst ble Gérald Marie anklaget for voldtekt og seksuelle overgrep. Franskmannen er en av modellindustriens mektigste menn og var tidligere sjef for verdens største modellbyrå Elite Models.

Gérald Marie skal blant annet ha hjulpet supermodeller som Naomi Campbell, Cindy Crawford og Linda Evangelista med deres karrierer.

Sistnevnte var han gift med fra 1987 til 1993.

Tidligere Elite Models-topp Gerald Marie anklagers for voldtekt og seksuelle overgrep
Linda Evangelista. Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty

Det er fire kvinner som den gang anmeldte den tidligere modelltoppen for overgrep som skal ha skjedd på 1980- og 90-tallet. Tre av disse er tidligere modeller, mens én er journalist som skal ha utgitt seg for å være modell på oppdrag for BBC i forbindelse med en avsløringssak om modellindustrien i 1998.

Kort tid etter anklagene, skal Linda Evangelista ha gått ut og hyllet kvinnene som anklager eksmannen for seksuelle overgrep.

– Basert på mine egne opplevelser, tror jeg på at de forteller sannheten, sa den tidligere supermodellen til The Guardian.

Nå snakker de fire kvinnene ut i forbindelse med den franske etterforskningen av Gérald Marie.

Forrige uke samlet etterforskere inn vitneutsagn fra flere kvinner som hevder de ble voldtatt eller seksuelt misbrukt av 71-åringen.

Mer enn fem andre kvinner skal komme med forklaringer den neste uken, ifølge Business of Fashion.

Etterforskningen ledes av fransk politi sin gruppe for beskyttelse av barn, ettersom noen av anklagene omhandler overgrep mot mindreårige.

Gérald Marie
Gérald Marie i 2009. Foto: Foc Kan/WireImage via Getty

Gérald Marie blir også etterforsket i New York, hvor modellen og skuespilleren Carré Sutton saksøkte både Marie og flere andre Elite-sjefer i august i år.

Sutton hevder hun ble voldtatt flere ganger av franskmannen, dopet med kokain for å gå ned i vekt i tillegg til å ha vært et offer for trafficking til andre menn i en alder av 17. Også Sutton samarbeider med det franske etterforskningsteamet.

«Marie tilbakeviser med forferdelse disse falske og ærekrenkende beskyldningene», skriver advokaten hans i en uttalelse til Business of Fashion.

«Han avventer sine eventuelle uttalelser til kompetente autoriteter».

Les også: Dårlige nyheter for it-designeren

Siste saker

Mest lest nå
Les mer