Adidas vil etterforske anklagene mot Gosha Rubchinskiy

Har samarbeidet med designeren siden 2017.

For litt over en uke siden kom de første nyhetene om anklagene mot den russiske designeren Gosha Rubchinskiy som angivelig skal ha sendt upassende meldinger med en mindreårig fan. 

Nå vil Adidas som har samarbeidet med designeren siden 2017 etterforske anklagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til nettsiden Sole Collector sier en talsperson for Adidas at merket «tar denne type anklager ekstremt seriøst» og at de nå «ser nærmere på anklagene». Det skriver Highsnobiety

16-åringen som stod frem med beskyldningene mot Rubchinskiy er medlem av Facebook-gruppen High Fashion Talk der han postet informasjon om hendelsen. På gruppens Instagram-konto er det postet screenshots og video av designeren og gutten som Facetimer.

Alle postene på Rubchinskiys egen Instagram-konto har blitt slettet, men kontoen er fortsatt aktiv.

I en uttalelse nekter Rubchinskiys team for anklagene mot designeren og hevder det hele var en form for street casting som merket skal ha drevet med i mange år. De hevder også at samtalen mellom designeren og den 16 år gamle gutten, som i all hovedsak foregikk på Instagram og Whatsapp og som i etterkant ble delt som skjermdump blant annet på Instagram-kontoen til Diet Prada, var blitt modifisert og endret. De omtaler hendelsen som «en planlagt provokasjon» og hevder at designeren ikke har noe å skjule. 

Den seksuelle lavalderen i Russland er 16 år, men oppbevaring og spredning av nakenbilder eller andre bilder som seksualiserer noen under 18 år anses som barneporno.

Melk & Honning følger saken. 

Hovedbilde Gosha Rubchinskiy x Adidas.

Les også: Prada får blackface-kritikk

Artikkelen fortsetter under annonsen