Når bladene faller og kjøkkenet igjen blir et samlingspunkt, finnes det få ting som slår duften av nybakte kanelboller.
Høsten er høysesong for hjertevarm bakst, og denne gangen har vi vært så heldige å få låne en helt spesiell oppskrift fra Mathea Bjørndalen; kjent for sine ekstra luftige, ekstra saftige og skamløst store kanelboller.
Dette er ikke en oppskrift for deg som teller kalorier eller foretrekker nøktern bakst. Dette er for deg som elsker det overdådige. Boller med høye topper, dype smørfiller, karamellisert sukker og akkurat passe med kanel. Perfekte til søndagskaffen, som gave til en venn, eller rett og slett som trøst på en mørk tirsdagskveld.
Glem små, tørre og kjipe boller. Nå er det de store, deilige og tjukke som gjelder.

Ingredienser og fremgang
Disse kanelbollene er alt annet enn beskjedne. Luftige og smørmette, med akkurat nok kanel og et mykt lag kremostglasur på toppen som smelter sakte nedover sidene når bollene fortsatt er litt varme. Her får du Matheas komplette oppskrift, akkurat slik hun lager dem hjemme på sitt eget kjøkken.
Ingredienser
Deig
- 700 g hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 115 g sukker
- 1,5 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 2 egg
- 3–3,5 dl helmelk (lunken)
- 100 g meierismør, romtemperert
Fyll
- 200 g meierismør, romtemperert
- 80 g hvitt sukker
- 40 g brunt sukker
- 3–4 ss kanel
- 2 ss maisstivelse (for ekstra smørbar konsistens og for å hindre at fyllet renner ut)
Kremostglasur
- 100 g Philadelphia Original
- 130 g meierismør, romtemperert
- 250 g melis

Fremgangsmåte
Du finner mer av Mathea og hennes oppskrifter på Instagram og TikTok: IG @dejligbakst / TT @matheaeb