Høstkos i hver bit!
Når vinden blåser kaldere og bladene samler seg i oransje hauger på fortauet, er det lite som frister mer enn en lun, krydret kake. Denne glutenfrie gulrot- og eplekaken er akkurat det høsten trenger: saftig, søt og med akkurat passe mye krydder.
Oppskriften kommer fra Lydia, @lydsglutenfree på Instagram, og er en perfekt kombinasjon av komfort og litt sunn samvittighet. Med naturlig yoghurt, revet eple og gulrot, får du en myk og saftig kake som både smaker og dufter av høst. Den passer like godt på kjøkkenbenken en søndag ettermiddag som til dessert etter middag med venner.
Pynt den med kaneldryss, hakkede nøtter eller tynne epleskiver og server den med en kopp te eller kaffe. Bonus? Den er 100% glutenfri og krever ikke spesialkunnskaper.
Glutenfri gulrot- og eplekake
Ingredienser:
- 300 g brunt sukker
- 100 g hvitt sukker
- 225 g vegetabilsk olje
- 4 egg
- 185 g naturell yoghurt
- 1 god ss kanel
- 2 store gulrøtter, finrevet (ca. 250 g)
- 1 rødt eple, revet
- En klype salt
- 315 g glutenfritt mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- En håndfull hakkede valnøtter eller pekannøtter (valgfritt)
Frosting:
- 200 g romtemperert smør
- 300 g melis
- 2 ss melk (valgfri type)
- En klype salt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 170 grader, og kle en bakeform på ca. 25 cm med bakepapir.
- Pisk sammen begge typer sukker, olje og egg.
- Tilsett yoghurt, kanel, gulrøtter og eple. Rør godt sammen.
- Sikt i mel, bakepulver, natron og salt. Bland til en jevn røre.
- Vend inn hakkede nøtter hvis du ønsker det.
- Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 50 minutter. Bruk en kniv eller kakepinne for å sjekke om kaken er ferdig; den skal komme ut ren. Hvis ikke, la kaken steke 5-10 minutter ekstra.
- Avkjøl helt før du har på glasur.
Kremet frosting:
Pisk smør, melis, melk og en klype salt til en luftig, glatt glasur. Fordel over den avkjølte kaken. Topp med kanel, nøtter eller epleskiver for ekstra høststemning.

Oppskrift og foto: Lydia, @lydsglutenfree