5 enkle men digge drinker med og uten alkohol som garantert vil imponere på 17. mai
Foto: Ambijus/Leske.

5 enkle, men digge drinker som imponerer på 17. mai – med og uten alkohol

Få barenes beste tips til drinker på nasjonaldagen.

Det er ikke det at sprudlende bobler som Champagne eller Prosecco ikke er digg. Og ingenting slår en kald pils, en fresh mango IPA eller noe hvitt eller rødt i glasset. Men når det først er nasjonaldagen vår, er det gøy å gjøre skikkelig stas på både seg selv og kohorten sin. Både med og uten alkohol (og skallebank).

Melk & Honning spurte to barer i Oslo om deres beste drinktips, og LESKE som tar alkoholfritt til et helt nytt nivå.

Her er 2 enkle, men digge drinker som imponerer på 17. mai – og 3 like digge alkoholfrie alternativer.

– Verdens beste velkomstdrink gjennom tidene

– Pink & Vink med Harahorn Pink og musserende vin er en norsk versjon av French 75, som er verdens beste velkomstdrink gjennom tidene, sier Pål Bagge Skar hos Paul’s Boutique på Alexander Kiellands plass.

– Den funker også veldig godt som punsj drink til å ønske alle gjester velkommen.

Pål Bagge Skar
Pål Bagge Skar. Foto: privat
Pink & Vink

Du trenger:

3 cl Harahorn Pink

2 cl sitronjuice

1 cl simple syrup

Musserende, gjerne Champagne

Bringebær og sitronzest til garnityr

Slik gjør du:

Hell Harahorn Pink, sitronjuice og simple syrup i et Champagneglass. Fyll opp med Champagne og pynt med bringebær og sitronzest.

Drinker til 17. mai
Pink & Vink. Foto: privat

– En deilig avveksling

– Chevalier er en variant av 1920-talls klassikeren French 75. Den er bra fordi den er meget forfriskende og lekker. Man skal uansett drikke musserende hele dagen, og dette er en deilig avveksling , sier Tom-Fredrik de Ridder hos Bar Albatross på Torshov.

Drinker til 17. mai
Chevalier. Foto: Tom-Fredrik de Ridder.

– I tillegg får man brukt rester man nesten garantert har i barskapet. Du vil bli en meget populær vert om du disker opp med dette! Kan gjerne lages på forhånd, helles over i karaffel og deretter toppes opp.

Tom-Fredrik de Ridder hos Bar Albatross i Oslo
Tom-Fredrik de Ridder. Foto: Håvard Ulvin
Chevalier

Du trenger:

2 cl valgfri konjakk

2 cl valgfri gin

2 cl sitronjuice

1,5 cl sukkerlake

Champagne/Prosecco/Cava/Cremant

Slik gjør du:

Bland ingrediensene i en shaker med is. Rist og sil. Topp med musserende.

Les også: Siste liten-tipsene til digg 17. mai-frokost

3 alkoholfrie drinker til 17. mai

Ambijus – Clearly Confused
3 alkoholfrie drinker til 17. mai
Ambijus. Foto: LESKE

– Et spennende alkoholfritt cider-alternativ laget med fermenterte epler, einebær og multer. Inspirert av norsk skog, musserende og laget av nordmenn. Det er jo tre gode grunner til at den passer godt til selveste nasjonaldagen, sier Christian Stray-Jansen, grunnlegger av Leske til Melk.

Everleaf Mountain Fizz
3 alkoholfrie drinker til 17. mai
Everleaf Mountain. Foto: LESKE

– Dette er en veldig stilig og frisk alkoholfri cocktail som er både enkel å lage, og som har to elementer de aller fleste nordmenn elsker på 17. mai: jordbær og bobler. I denne får du attpåtil smaker som kirsebærblomst, einebær og nype.

Christian Stray-Jansen i LESKE
Christian Stray-Jansen. Foto: Jan Khur

Du trenger:

1 del Everleaf Mountain

3 deler Luscombe Light Tonic

1 jordbær

Slik gjør du:

Hell Everleaf over isbiter i et vinglass, topp med tonic. Rør forsiktig. Pynt med jordbær i skiver.

SpritzISH
3 alkoholfrie drinker til 17. mai
SpritzISH. Foto: LESKE

– En alkoholfri take på Aperol Spritz? Ferdigblandet? Selvfølgelig! Med prisvinnende SpritzISH får du en kompleks, spennende og voksen drikke med smak av sommer. Her er det bare å helle over isbiter og slenge i en appelsinbåt. Deretter nyte i sola med gode venner. Denne passer til nasjonaldagen fordi den er enkel å servere til flere, man kan drikke en kjente og kjær smak uten alkohol, uten kompromiss og uten skallebank dagen derpå.

Les også: Lei lunken cava? Her er insider-tipsene til Champagne-frokosten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer