Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
4 skummelt gode drinker til Halloween-festen. (Foto: Instagram @kendalljenner)

4 cocktails som passer perfekt til Halloween-festen

Cocktail-kjennerne tipser.

Enten du elsker eller hater Halloween, er det som regel nok av planlegging som må gjøres før det skal feires. Å finne årets kostyme er gjerne en stor nok stressfaktor i seg selv, og om du skal arrangere vors eller Halloween-fest hjemme har du litt av hvert å fikse.

Men nå kan du huke av enda en ting på forberedelses-lista til Halloween. Disse 4 cocktailene er nemlig skummelt gode, og passer perfekt til feiringen.

Vi har spurt cocktail-entusiastene Lisa Jyborn og Simone Gomez Krook bak Cocktailvloggen om tips til Halloween-vennlige drinker. Oslo-duoen anbefaler å gjøre en spooky twist på et par allerede kjente og populære drinker til årets Halloween-vors eller fest.

– Disse drinkene er i basen noen enkle, populære cocktails som alltid går rett hjem hos de fleste – og vi er veldig stor fan selv!

Ringer det kanskje en bjelle når du hører Whiskey Sour, Margarita og Espresso Martini? Vel, slik lager du dem i Halloween-edition.

Spookilicious

Du trenger:

40 ml vodka

20 ml limejuice

Cherry-sodavann

Godteri til pynt

Slik gjør du:

Fyll et glass med isbiter, og hell i vodka og limejuice. Rør rundt, før du topper opp med sodavann. Avslutt med å legge på en hodeskalle-godteri!

– Vi bruker Cherry Soda fra Three Cents, tipser cocktail-duoen.

Drinken Spookilicious som velkomst på Halloween-vorset, kanskje? (Foto: Instagram @cocktailvloggen)

Kill me

Du trenger:

40 ml whiskey

30 ml sitronjuice

20 ml hjemmelaget chillisirup

Eggehvite (kan sløyfes)

Chili eller Angostura Bitter til pynt

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en shaker – og om du skal bruke eggehvite, shake uten isbiter først. Ha så i isbiter, og shake til det blir kaldt. Fyll et whiskeyglass med isbiter, og hell blandingen over. Avslutt med å toppe med en chiliskive, eller noen dråper Angostura Bitter.

Chilisirupen lager du ved å koke opp to like deler vann og sukker – for eksempel 2 dl vann og 2 dl sukker. Når sukkeret har løst seg opp, tilsetter du ønsket mengde chili. La dette ligge i en stund, før du tar ut chilien igjen og setter sirupen i en beholder i kjøleskapet. Hjemmelaget chilisirup holder seg i cirka tre uker i kjøleskapet.

Les også
Sarah Jessica Parker deler ærlige tanker om skjønnhet og aldring

– Jeg ville sagt én chili per desiliter vann. Hvis du ønsker en svakere drink kan du heller ha i bare 10 milliliter chilisirup og 10 milliliter av en annen søtning.

– Og ønsker du en sterkere drink kan du også ha i cayennepepper! Eller knust chili, tipser de.

Drinken Kill me er en Whiskey Sour med Halloween-twist. (Foto: Cocktailvloggen)

Bloody Margarita

Du trenger:

20 ml tequila

20 ml cointreau

30 ml limejuice

20 ml agavesirup (fra Monin) 

Rødvin

Slik gjør du:

Ha tequila, cointreau, limejuice og agavesirup i en shaker. Tilsett isbiter, og skake til det blir kaldt. Hell over i et glass uten isbiter i, og topp med rødvin.

– Hell vinen forsiktig på en skje, på kanten av drinken, anbefaler de.

Hva med å starte vorset med en blodig Margarita? (Foto: Cocktailvloggen)

Pumpkin Spice Espresso Martini

Du trenger:

40 ml espresso

30 ml Kahlua 

30 ml vodka

15 ml Pumpkin Spice-sirup (fra Monin)

Revet hvit sjokolade til pynt

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en shaker, tilsett isbiter, og skake til det er kaldt. Hell så blandingen i et cocktailglass uten isbiter i. Avslutt med revet hvit sjokolade på toppen.

Lisa og Simone fra Cocktailvloggen har anbefalt 4 drinker som passer perfekt til Halloween-festen. (Foto: Instagram @cocktailvloggen av @jramoss93)

Les også: 11 classy filmer som er perfekte til Halloween

Siste saker

Mest lest nå
Les mer