Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Inti Wang. Foto: Instagram @vikina.latina

3 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Norsk modell i Vogue, Florence Pugh får støtte etter «puppekritikk» og Idris Elba lanserer hudpleie.

Melk & Honning ønsker å sørge for at du enkelt og raskt kan holde deg oppdatert på det som skjer i bransjen.

Heng på videre for much needed påfyll av motenyheter.

Les også: Acne Studios overrrasker med nakenkampanje

Norske Inti Wang i Vogue-intervju om «spesialdesignet» Balenciaga-kjole

Man har etter hvert blitt vant til å høre om norske modeller med internasjonal suksess. Inti Wang ble allerede for mange år siden spådd en lysende karriere. De siste årene har hen vært en gjenganger hos Balenciaga, der kreativ leder Demna Gvasalia tydeligvis har fått stor sans for norsk-colombianeren.

Da det parisiske motehuset nylig viste frem sin nye couture-kolleksjon, var det med en ekstremt stjernespekket visning.

Kim Kardashian, Nicole Kidman og Dua Lipa var blant de som var hanket inn. Men den kanskje aller mest oppsiktsvekkende kreasjonen var den Inti Wang bar.

Britiske Vogue har valgt å skrive en hel sak om den norske modellen og kjolen. De kaller Wang for «a star on the rise».

– Demna laget kjolen spesielt til meg, noe som gjør det hele mye mer spesielt, forklarer hen til motemagasinet.

3 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette? Inti Wang frontes hos Vogue

Bridgerton-stjerne støtter Florence Pugh etter «puppekritikk»

Forrige lørdag var Florence Pugh blant de inviterte til å se Valentino-showet i Roma. Hun hadde valgt å ikle seg en kjole som var helt i tråd med den pågående «barbiecore»-trenden man ser nå. Det var likevel ett element ved den som fikk mange til å måpe; det at overdelen var nærmest helt gjennomsiktig.

Kritikken lot ikke vente på seg. Søndag gikk Pugh ifølge Page Six ut på Instagram for å forsvare valget og gå hardt ut mot sexistiske holdninger. Hun skriver blant annet at hun var forberedt på at enkelte ville reagere, men at hun likevel gledet seg til å bære kjolen. Likevel er Pugh «overrasket over hvor vulgære enkelte menn kan være».

– Det har alltid vært min mission i denne industrien å si «f*ck it og f*ck that» når noen forventer at jeg skal endre kroppen min til det som anses som hot eller seksuelt attraktivt. Voks opp. Respekter folk, respekter kropper, respekter kvinner og mennesker.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Hva. er. det. som. er. så. skummelt. egentlig? konkluderer hun i posten på Instagram.

Nå får hun støtte fra litt overraskende hold.

Regé-Jean Page, kjent som the Duke of Hastings i første sesong av suksesserien Bridgerton, går nemlig ut på Instagram for å støtte Pugh.

Les også: Derfor forlater Regé-Jean Page Bridgerton

På Stories ber den britiske skuespilleren andre menn ta en kikk på seg selv.

– Og så ta et kikk på kameratene dine og step up når det er tid for å steppe up. Når gutta går over streken er det viktig å si fra. Greia med kvinnehat er at menn faktisk lytter til andre menn, så gjør din del av jobben. De neste par årene kommer det til å være viktig å lytte og ta ansvar, for alles del. Sånn er det!

Idris Elba og kona lanserer hudpleie

De siste årene har en hel haug av kjendiser og influencere lansert sine egne sminke- eller hudpleiemerker. Enkelte har blitt store salgssuksesser, slik som Rihanna sitt Fenty Beauty, Kylie Cosmetics og Gwyneth Paltrow sitt Goop.

Nå lanserer skuespiller Idris Elba og kona Sabrina Elba sitt eget hudpleiemerke kalt S’Able Labs.

Ifølge Popsugar vil de i første omgang slippe tre «hero products» som vil være enkle å bruke og lett tilgjengelige for folk av alle etnisiteter, kjønn og bakgrunner. Kapselkolleksjonen består av en rens, en toner og en moisturizer.

3 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?
Foto: Instagram @sablelabs

Sabrina forteller til magasinet at hun har slitt med både akne, hyperpigmentering og hudirritasjon. Målet var derfor å lage produkter som kunne få bukt med dette. Samtidig var bærekraft viktig og man vil etter hvert kunne kjøpe refills.

Forpakningen er meget lik den i Kim Kardashians nye hudpleieserie. Til forskjell fra hennes produkter, som fikk mye kritikk for å være svinedyre, ligger prisene hos S’Able Labs på mellom 300 og 600 kroner.

Les også
12 Instagram-høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Enkelte har forøvrig begynt å stille spørsmålstegn om taket for lengst er nådd når det gjelder kjendisers skjønnhetslanseringer.

Buzzfeed News skriver at bare de siste par årene har Harry Styles, Selena Gomez, Jennifer Lopez, Ariana Grande, Machine Gun Kelly, Hailey Bieber, Jennifer Aniston, Billie Eilish, Addison Rae, Ellen DeGeneres og Priyanka Chopra Jones kommet med sine egne merker.

Det kan se ut til at fans er i ferd med å bli «helt utslitt» av alle slipp, melder de.

Les også: Har du fått med deg «gorpcore-beauty»?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer