Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Acne Studios overrrasker med nakenkampanje
Foto: Instagram @acnestudios

Acne Studios overrrasker med nakenkampanje

En symfoni av rumper og vesker.

Det svenske motehuset Acne er ikke fremmed for å kjøre en kunstnerisk og annerledes vri på kampanjene sine. I 2013 erstattet de for eksempel mennesker med hunder i reklamene. To år senere lot de grunnlegger og kreativ leder Jonny Johanssons 11 år gamle sønn Frasse få figurere alene i damekampanjen.

Nå tar de det likevel til et nytt nivå. De ser ut til å ha valgt å gå for det tradisjonelle trikset «sex selger».

I Acne sin nye kampanje for veska Musubi er det nemlig helt nakne menn.

Acne Studios overrrasker med nakenkampanje
Foto: Acne Studios
Foto: Acne Studios

De muskuløse, anonyme modellene poserer på grasiøst, nærmest ballettaktig vis mens de holder eller balanserer veskene rundt om på kroppen.

Another Magazine kaller det for en «utfordrende kampanje».

Det er den New York-baserte kunstneren Talia Chetrit som har skutt bildene. Hun er ifølge magasinet kjent for å fokusere på intimitet, sex og leken erotikk i sitt arbeid.

– Jeg har lenge vært en fan av Talia Chetrit fordi hun har en utrolig spesiell og veldig personlig tilnærming til alt. Dette prosjektet var utelukkende hennes idé; jeg bare sendte henne noen vesker som hun fikk lov til å ta bilder av som hun ville, forklarer Jonny Johansson til Another.

I tillegg til å lanseres på nett, har merket klistret opp en gigant reklameplakat av en av de nakne mennene på den ene siden av hovedkontoret deres i Stockholm.

Isabella Burley, tidligere sjefredaktør for Dazed og ny markedsdirektør hos Acne, forteller at de elsket ideen med å prosjektere en kraftfull naken kropp på en så direkte måte.

– Det er en god måte å vekke naboene på klokka ni om morgenen!

Acne Studios overrrasker med nakenkampanje
Foto: Acne Studios
Acne Studios overrrasker med nakenkampanje

Kampanjen lanseres også i byer som New York, Los Angeles, Miami, London og Berlin med beskjeden «du er aldri ferdig kledd uten en veske».

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Acne er selvfølgelig ikke alene om å bruke nakenhet som et sjokkelement i kampanjesammenheng.

Da Tom Ford var kreativ leder hos Gucci på 90- og tidlig 2000-tall fikk han mange til å måpe. Han viste blant annet frem kjønnshår frisert som Gucci-logoen.

I 2017 tok Eckhaus Latta likevel kaka. Det da meget hypede merket lot nemlig modellene ha sex i kampanjen, vel og merke med kjønnsorganene sensurert.

Les også:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer