Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

YME i Oslo er én av syv butikker i hele verden som får denne kolleksjonen

Shot_9_071_nc-001

Sport møter avantgarde i et futuristisk, kjønnsløst samfunn i den nye samarbeidskolleksjonen mellom Craig Green og Bjørn Borg. Rihanna brukte noen av plaggene under sin Anti World Tour, og som én av 7 butikker i hele verden har YME i Oslo fått lov til å føre kolleksjonen. 

Den engelske designeren Craig Green har helt siden han i 2012 presenterte herrekolleksjonen sin som avgangselev hos Central Saint Martins evnet å berøre folk. Gjennom lek med form, farger, teksturer og materialer har han beveget seg i et landskap utenfor folks forutinntatte forventninger av hva manneklær skal være. Han har utstyrt modellene med trekonstruksjoner og store pappmasje-skulpturer på catwalken, og i etterkant mottatt både stående, gråtfylt applaus og hatmail.

Denne sesongen har det svenske sportsmerket Bjørn Borg valgt å hektet seg til populære Green. Sammen har de laget en unisex kolleksjon bestående av 18 plagg og accessoirer.

– Det har vært spennende og fasinerende å lage sportsklær for både menn og kvinner. Da teamet i Bjørn Borg spurte meg om jeg var klar for en utfordring kunne jeg ikke dy meg. Miksen av min egen stil med den brukervennlige skjønnheten i Bjørn Borgs DNA har resultert i en kolleksjon jeg er veldig stolt av, har Craig Green fortalt ifølge fuckingyoung.es

Shot_6_090_nc-001

Shot_3_044_NC-001

F42A0624

F42A0632-001

Arbeidsklær har alltid stått høyt i kurs hos Green, inspirert av hans far og onkel som var henholdsvis snekker og rørlegger. Han forteller på Bjørn Borg sin nettside at funksjonalitet er det viktigste nøkkelordet i hans design. Kolleksjonen hans for Bjørn Borg er nettopp det, med lette materialer, monokrom fargepalett og mye rom for bevegelighet.

I tillegg til YME i Oslo kommer kolleksjonen til å henge hos blant andre Dover Street Market i Tokyo, LA og New York, og hos Selfridges i London.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Den er til salgs fra og med i dag, og prisene ligger fra 600 kroner og oppover.

Les også: Før fikk han hatbrev – nå har Craig Green mottatt prestisjefull pris

Siste saker

Mest lest nå
Les mer