Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Noor Tagouri ble forvekslet med en annen i Vogue. Foto: Getty Images.

Vogue-blemme: Trodde muslimsk journalist og aktivist var skuespiller

«For meg var det en big deal fordi jeg aldri har sett en kvinne med hijab i Vogue, og jeg har lest Vogue siden jeg var liten».

Det som skulle være et stort øyeblikk for den muslimsk-amerikanske journalisten, aktivisten og foredragsholderen Noor Tagouri endte i skuffelse da hun så seg selv i Vogue identifisert som den pakistanske skuespilleren Noor Bukhari.

«For meg var det en big deal fordi jeg aldri har sett en kvinne med hijab i Vogue, og jeg har lest Vogue siden jeg var liten», sier Tagouri til motenettstedet Fashionista som først omtalte saken.

Siden har den gått viralt. Det har også videoen av en spent Tagouri som torsdag fikk tak i februar-utgaven av motemagasinet på JFK-flyplassen da hun var på reise med ektemannen. Ektemannen Adam Khafif filmer øyeblikket da hun for første gang ser seg selv i Vogue, for sekunder senere å finne ut at de har forvekslet henne med en annen. Tagouri postet videoen på sin Instagram med tilhørende caption:

Til Fashionista forteller hun at hun først trodde det var en skrivefeil før hun innså den grove feilen.

«Jeg kan gi deg ti eksempler nå på stående fot, inkludert i dag, der folk har feilrepresentert og feilidentifisert arbeidet mitt eller karrieren min. Jeg har jobbet innen journalistikken siden jeg var 15 å. Det ha vært det eneste området jeg har jobbet innen, og likevel er det så vanskelig å få anerkjennelse fordi folk blir overrasket over at noen som meg faktisk jobber. Det er fordi det aldri passer inn i deres forestilling, og det er det som er aller mest frustrerende», sier hun til motenettstedet.

Også både lesere og andre har reagert på blemmen. I en såkalt editor’s note festet til den digitale utgaven av artikkelen beklager motemagasinet. Det gjør de også i en uttalelse postet på Vogue Instagram-konto og på Twitter.

«Muslimske kvinner – særlig i USA – blir ikke bare oversett når det kommer til representasjon i media, de settes også i konstant fare, og jeg har hele min karriere jobbet for å forhindre dette, ikke bare for muslimske kvinner, men for alle marginaliserte samfunn. Det er grunnen til at jeg synes det er ironisk at til tross for at det er dette jeg jobber for, er det nettopp det som skjer med meg hele tiden», sier Tagouri videre.

«Jeg har aldri egentlig sagt det høyt for nå, men når jeg tenker over det innser jeg at når jeg gjør et intervju så regner med at de kommer til å gjøre en faktafeil eller en annen form for feilrepresentsasjon ettersom det er min erfaring at det skjer oftere enn det ikke gjør det».

Om Vogue-blemmen sier Tagouri at hun ønsker å bidra til at de både skal kunne gjenkjenne og slå ned på det hun mener er «grunnleggende feil».

«Hvorfor ikke imøtekomme de du liksom skal ‘tjene’. Det er her feilkoblingen er (…) Det kan ikke være fordi du ønsker å tilføre litt farge på sidene eller fordi du vil ha litt mangfold så du ikke fremstår som så forferdelig. Det må være fordi du tror på dette, og det er her den virkeligere endringen vil være».

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Halima Aden: – Jeg trodde ikke det var plass til meg i moteverden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer