Victoria Beckham kritiseres og saksøkes

Foto: David M. Benett via Getty

Victoria Beckham koronakritiseres og saksøkes

Kritikken hagler om dagen.

Den pågående pandemien forårsaket av koronaviruset påvirker så og si alle bedrifter. Det forsøker noen å utnytte til sin fordel.

Victoria Beckham blir nå kritisert for å ha permittert sine ansatte.

Den britiske kjendisdesigneren besluttet for fjorten dager siden å permittere 30 av de 120 ansatte i det selvtitulerte merket sitt. I brevet de berørte mottok sto det at de ville stå uten jobb i minst to måneder, ifølge The Guardian.

Merket til Victoria Beckham har søkt om offentlig pengestøtte sammen med permitteringen, på rundt 150 000 pund, circa 1,9 millioner norske kroner. Designeren som selv sitter med en formue på rundt 335 millioner pund, tilsvarende 4,3 milliarder norske kroner, har den siste tiden delt snutter fra sitt luksuskaranteneliv sammen med familien på sosiale medier.

Nå snur designeren og beklager avgjørelsen sin etter heftig kritikk.

– Vi kommer ikke til å følge regjeringens ordning for permittering. På begynnelsen av lockdownen bestemte aksjeholderne seg for å permittere en liten del av de ansatte. På det tidpunktet visste vi ikke hvor lenge lockdownen ville vare, eller hvordan den ville påvirke selskapet. Velferden til teamet mitt og selskapets betyr alt for meg, sier Victoria Beckham selv til The Guardian, og forteller at søknaden om pengestøtte er trukket tilbake.

Saksøkt

Det er imidlertid ikke det eneste dramaet som har skjedd den siste tiden for kjendisdesigneren.

Kristina Kubiliene, tidligere mønsterkutter i Victoria Beckham, skal ha saksøkt merket etter å ha fått en alvorlig skade i hånden, som følge av å ha jobbet opptil 15 timers arbeidsdager i forbindelse med moteuken i New York, ifølge The Guardian.

Kubiliene skal ha jobbet for merket i åtte år, men så seg nødt til å slutte etter å ha utviklet Karpaltunnelsyndrom, som gir nummenhet og prikking i hendene. Nå skal hun ikke kunne åpne håndvesken sin engang, ifølge advokaten hennes.

– Normalt jobbet hun fra klokken 10 til 18, men to ganger i året i to uker var hun med på New York fashion week. Èn måned i forveien økte arbeidsmengden hennes til 15 timer om dagen, syv dager i uken, uten vanlige pauser eller hvile. I løpet av den tiden var hendene og håndleddene hennes så vonde at hun trengte smertestillende for å kunne jobbe. Victoria Beckham Limited klarte ikke å passe på Kristina og forhindre dette, sier advokat Natasha Moyeed til avisen.

Les også: Video sjokkerer – kosmetikkgigant kaster returnerte varer rett i søpla