Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Donald Trump og Bernard Arnault i Texas.
Donald Trump og Bernard Arnault i Texas. Foto: Getty Images

Oppfordrer til boikott av Louis «Voo-ton» etter dette

Kan skape trøbbel for det franske luksusmotehuset.

Denne uken åpnet Louis Vuitton fabrikk i Texas. Og som ikke det var overraskende nok, var det selveste Donald Trump som klippet den berømmelige snoren. Den amerikanske presidenten var på plass med datteren Ivanka og hennes mann Jared. Det var selvsagt også Frankrikes rikeste mann, sjef og styreformann i verdens største luksuskonglomerat LVMH Bernard Arnault og hans 26 år gamle sønn, Alexandre Arnault.

President Trumps luksusbesøk har skapt sterke reaksjoner, og nå oppfordres det til boikott av det franske luksusmotehuset.

The New York Times’ Vanessa Friedman var blant de første til å omtale saken. Hun var selv tilstede under åpningen torsdag.

«Så her er jeg på åpningen av Louis Vuitton-fabrikken med LV-kveg på LV-jordene i Johnson County, Texas for POTUS-snorklippingen [The President of the United States, red.anm]. Hadde aldri trodd at jeg skulle skrive alle de ordene i én og samme setning», skriver motekritikeren på Twitter.

Trump skal under seremonien torsdag ha referert til Arnault som «en kunstner» og «en visjonær» og hyllet ham for hans investering i Texas og hans bidrag til amerikanske jobber, skriver Friedman i en artikkel.

De to skal etter sigende ha «regelmessige samtaler» som luksusgruppetoppen visstnok vil holde politikkfrie.

– Jeg er ikke her for å mene noe om hans politikk. Jeg har ingen politisk rolle. Jeg er en businessmann, sa Arnault.

Luksustoppen syntes imidlertid ikke å kommentere det faktum at Trumps besøk beleilig nok fant sted mellom en rally og en fundraiser for hans gjenvelgelse som president.

De to møttes for første gang allerede på 1980-tallet, skriver Friedman. Da Trump ble president i 2017 inviterte han Arnault og sønnen til Trump Tower i New York. Arnault deltok også under Trumps første statsmiddag for den franske presidenten Emmanuel Macron der Macrons kone, Brigitte, var kledd i Louis Vuitton. Melania Trump kler seg dessuten ofte i Dior, et annet av luksusgruppen LVMH sine merker, for sine offentlige opptredener, påpeker motekritikeren i artikkelen som tar for seg både fordeler og ulemper med det som virker å være tette bånd mellom luksusmotehuset og den amerikanske presidenten.

Trump: – Har kostet meg mange penger

– Louis Vuitton er et navn jeg kjenner godt til. Det har kostet meg mange penger oppigjennom årene, sa Trump under seremonien.

En video fra åpningen som ble postet på Det hvite hus’ offisielle Instagram-konto der Trump uttaler det franske luksusmotehuset «Voo-ton» gikk kjapt viralt. Blant annet har motepolitiet Diet Prada plukket den opp:

Oppfordrer til boikott

Grab Your Wallet, en gruppe som oppfordrer til boikott av selskap med bånd til Donald Trumps familie og/eller administrasjon, går nå ut mot Louis Vuitton og andre merkevarer under LVMH. Det skriver Business of Fashion.

På sosiale medier har bildene av president Trump på Louis Vuitton-fabrikken i Texas skapt furore. Mens noen reagerer på tanken om at luksusveskene nå blir lagd i USA synes andre å mislike koblingen mellom Louis Vuitton og presidenten.

Les også: Luksusgruppetopp kaller 16-år gammel miljøaktivist for «demoraliserende»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer