Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Wikimedia.org

Topp 5 reisemål for 2018

Fra et godt bevart Guggenheim-museum til gresk yoghurt i soloppgangen.

Vi nærmer oss slutten på 2017 og mange bruker de avslappende romjulsdagene på å se etter uopplevde destinasjoner å reise til i det nye året. Både reisehåndboka Lonely Planet og markedsplassen AirBnB har i år som i fjor listet opp en rekke reisemål de spår at flere enn tidligere vil besøke i 2018. Melk & Honning har plukket ut våre fem favoritter.

Bournemouth, England

Foto: dosetphotos.co.uk

Det er ikke bare Brighton som kan smykke seg med tittelen ferieparadis på den engelske sørkysten. En togtur snaue tre timer sørvest for London ligger Bournemouth, en mellomstor havneby som huser både lange, lyse strender så vel som et yrende byliv med kunstmuseer, grønne lunger og erkebritisk arkitektur. Byen ligger dessuten en bare drøy time unna ferieøya Isle of Wight med musikkfestivaler som Bestival og Isle of Wight Festival, og er alt i alt en perfekt destinasjon for en helgetur i det nye året.

Seoul, Sør-Korea

Foto: teanabroad.org

Hovedstaden i landet som er kjent for blant annet verdensplagen Gagnam Style, bibimbap, karaoke og avanserte roboter, spås å være et av 2018s mest populære reisemål. Seoul ligger dessuten bare drøye to timer fra byen som i februar arrangerer vinterlekene. Melk & Honning har tidligere beskrevet den gigantiske byen som høylytt, fargerik og helt fantastisk med noe for enhver smak, og et paradis for deg som er glad i spicy mat, boybands og shopping.

Bilbao, Spania

Foto: trbimg.com

Svimlende arkitektur, ærverdige restauranter og fantastisk landskap like utenfor sentrum: Bilbao er en av Baskerlands største skatter. Spanias tiende største by ligger helt nord i landet og var bare for tjue år siden ute av reiseradaren: Kjent som Spanias Liverpool, var havnebyen i etterindustrill nedgang, men redningen kom i form av Frank Gehrys banebrytende Guggenheim-museum som åpnet i 1997. I dag huser byen flere Michelin-restauranter, godt bevart middelaldersk arkitektur, grønne områder og slanke tårn som skyter opp ved siden av gamle bygninger, i tillegg til at gamle nabolag er iferd med å pusses opp og fornyes. Kort oppsummert er Bilbao en urban suksesshistorie som absolutt er verdt et besøk i 2018.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

Tallinn, Estland

Foto: tallinnapartments.eu

Med sin godt bevarte 2,5 km lange ringmur og trange brosteinssmug, er gamlebyen Tallinns største attraksjon i seg selv. Det er også hit du reiser for billig spaluksus og sjarmerende shoppinggater under to timer fra Gardermoen. Ellers kryr Estlands hovestad av kultur, spennende mat og sin helt egen sjarm. Byen er dessuten premiert for som en av Europas mest bevarte middelalderbyer, og er for deg som vil oppleve gamle kirker, monumenter og gågater, og er absolutt en destinasjon å dra til for å senke skuldrene samtidig som du beveger deg i en historisk by.

Mykonos, Hellas

Foto: fantasytravelofgreece.com

Hos AirBnB står den svært populære ferieøya oppført som en trending destination for 2018. Det sier kanskje seg selv, men Mykonos er ikke det første stedet du drar til for kulturelt eller intellektuelt påfyll. Med sine pulserende barer og klubber og nydelige strender for å senke hvilepulsen etter nattens påfunn, er øya stappfull i sommermånedene og kanskje vel så verdt turen utenfor den verste turistsesongen. Men uansett når du skulle velge å ta turen, kan du på Mykonos nyte turkist vann, bo i hvite og blå feriehus og nyte gresk yoghurt i soloppgangen.

Hovedbilde: Wikimedia.org

Les også: Kate Moss sine beste skjønnhetstips 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer