Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Do’s and Dont’s i Seoul

Seoul er høylytt, fargerik og helt fantastisk. Den gigantiske byen har noe for enhver smak, og er et paradis for deg som er glad i spicy mat, boybands og shopping.

Menneskene du vil møte i Seoul er tøffe, uavhengige og reserverte – og de eldre ser ut til å være de som har det mest gøy.

Her kommer do’s and dont’s for deg som er keen på å begi deg utpå tur i den Sør-Koreanske hovedstaden.

Tekst og bilder av Pernille Mo.

Itaewon

Dersom du hadde kun én dag i Seoul hadde dette vært stedet å dra. I Itaewon finner du alt fra rooftopbars, et eget Commes Des Garcons hus, hippe kaféer og alle mulige restauranter.

Common Ground

Et kjøpesenter laget av containere over flere etasjer. Her finner du forskjellige restauranter og butikker og uteservering med mat og drikke. Hot tips! Dette er et kult sted å henge når det er vintage marked på lørdager, da har de en DJ som spiller og øl i baren.

Vintage shopping i Hongdae

Liker du å shoppe vintage er Hongdae området for deg. Der kryr det av mørke kjellere stappfulle av gamle, digge klær. Men pass på, prisene er høye og det kan lønne seg å prute.

Dongdaemun Design Plaza

Som host for Seoul Fashion Week 2017 er Dongdaemun Design Plaza et must å besøke. Om ikke bare for å observere det fantastiske bygget hvor det nesten ikke er en 90 graders vinkel i sikte. De har også en stor designbutikk og flere utstillinger.

Streetfood

Er du et matvrak er Seoul byen for deg. Du kan spise overalt, hele tiden og maten er spicy og digg. Prøv Pajeon (Koreansk pannekake), dumplings med kimchifyll eller Gimbap, Koreas svar på sushi! 

Spis dessert!

Glad i dessert? Det finner du også på annenhvert gatehjørne og den er like god som den er visuelt vakker. Denne fisken er en klar favoritt, med frozen yoghurt, vaniljekrem og sjokoladesaus! Ellers finnes det et fantastisk utvalg av småis på alle kiosker, inkludert Melon Flavored Ice Bar (favourite) og vannmelonis <3 

Gangnam

«Gangnam Style» er ikke bare en populær låt med en enda mer populær dans. Gangnam er en av de mest eksklusive områdene i Seoul, hvor du finner de største motehusene i de mest ekstravagante byggene. Her er det også gode sjanser for å spotte en nyoperert koreaner med lidenskap for plastisk kirurgi.

Det er lov å bli lei av koreansk mat

Dersom du blir lei av kimchi og BBQ finnes det mange deilige alternativer. Her fra en fantastisk vietnamesisk restaurant i Itaewon som heter Tamarind.

Dont’s

Hundekafé

Høres koselig ut, men er bare trist. Hundene er lei av mennesker og er ikke interessert i å hilse på deg. I tillegg bæsjer og tisser de innendørs og kaféen lukter deretter.

Ikke ta beina fatt

Seoul er en stor by og metroen er top notch. Bruk heller den enn å slit ut beina dine.

Ikke baser turen din på Trip Advisor

Selv om en bar eller restaurant har fått god kritikk på Trip Advisor, betyr ikke det at stedet har en god vibe. Det anbefales å heller ramle innom et sted med lokal mat som ser hyggelig ut.

DMZ, grensen mellom Nord og Sør-Korea

Har du lyst til å stå på grensen mellom Nord og Sør-Korea? Ikke jeg heller. Det er egentlig ingenting å se, den organiserte turen dit er dårlig planlagt og det er ikke verd å bruke tid på.

Ikke si nei til alkohol

Dersom du havner i et lystig lag med en koreaner og han tilbyr deg en shot med lokal Soju er ikke dette stedet å takke høflig nei. Dette er et rituale som gjenspeiler respekt og vennskap og en avvisning vil bli sett på som uhøflig.

Ikke bruk Google Maps

På grunn av redsel for spionasje fungerer Google Maps dårlig i Sør-Korea. Derfor anbefales det å laste ned en annen kartapp som f.eks Citymapper.

Ikke kjøp fake

I Seoul bugner det av fake Supreme, Adidas og Commes Des Garcons Play, men du vil jo heller spare til The Real Deal. Eller?

Les også: Do’s and dont’s i Tokyo

(Forsidebilde via timeout.com)

Siste saker

Mest lest nå
Les mer