Kate Moss sine beste skjønnhetstips

Den evigunge supermodellen deler hemmelighetene.

Kate Moss slo gjennom på 90-tallet da hun kun var i tenårene. Nå, nesten tre tiår etter, har supermodellen fylt 43 år. Til tross for å ha en sigg i munnviken i mange år, har hun klart å holde både hud og hår friskt og ungt.

Man skulle kanskje tro at en supermodell som har reist verden rundt og blitt sminket og fikset av verdens beste på sine felt har en god del triks opp i ermet. Hennes vei til skjønnhet er dog ganske enkel.  Når det kommer til hudpleie har ikke modellen noen banebrytende rutine.

– Jeg har virkelig ikke et regime, det er kun det essensielle. Jeg bruker bare en ansiktsrens og noen ganger et serum, men oftest går jeg bare for ansiktskrem, sier Moss til britiske Vogue.

Hennes beste skjønnhetstriks er så enkelt som en bøtte med isvann.

– Hvis jeg føler meg litt hoven eller trøtt i ansiktet fyller jeg en bolle med vann med isbiter og litt agurk. Du bare stikker hodet ditt ned i bollen noen minutter, og så føler du så fresh! Det tar bort alt «puffiness» og bringer blodet til overflaten. Det er en vinner. Jeg lærte det faktisk ved  å se Mommie Dearest – Faye Dunaways karakter gjør det. Det er et gammelt Hollywood-triks.

Moss forteller  at når det kommer til sminke er det er tre produkter som går igjen.

– Til hverdags bruker jeg concealer, maskara og litt leppestift fra Decorté. Hvis jeg skal ut bruker jeg litt eyeliner, gjerne brun, og smudger den. Jeg bruker vanligvis bare fingrene, men jeg elsker børster også.

Moss elsker litt volum i håret, men hun pleier ikke å fikse så mye på det selv. Hun vasker håret daglig, tuperer og børster lett over. For å se med våken ut har hun nok et gammelt Hollywood-triks hun kan ty til hvis hun skal på en spesiell anledning. 

– Et supert triks som de gjør på photoshoots er å lage små fletter under håret for å trekke opp huden i ansiktet, som et lite løft. Det er fantastisk!

Les også: Modellmamma deler suksessoppskriften