Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Tidligere ansatt avslører hvordan kjedebutikkene lurer deg

Selv om klesskapet ditt er en miljøversting, skal det mye til å få folk flest til å stoppe besøk hos billigkjedene.

For hvorfor betale utallige tusenlapper for et plagg som gikk nedover catwalken for et halvt år siden når noen butikker nærmest tilbyr kopien dagen etter for en brøkdel av prisen? Vel, det finnes mange grunner til det, men for mannen i gata er det kvantitet som overgår kvalitet.

Les også: Billigkjeden kopierer Kanye West

Å jobbe på slike butikker har nok også sine fordeler og ulemper, men en lærer mye om hvordan ting henger sammen. Noe av dette deler en av Forever 21 sine tidligere ansatte ifølge Popsugar med resten av oss. Så om du nå faktisk skal ut på handletur kan det jo være greit å ha litt peiling på hvordan du skal angripe den populære butikken som gjerne har massivt med kvadratmeter.

Se de 9 tipsene her:

1. Godsakene blir bortgjemt:

Om det da for eksempel bare er én størrelse igjen av et plagg, har de som jobber i butikken blitt opplært til å gjemme dette plagget blant andre klær. Så om du speider litt blant andre klesstativ, kan drømmeplagget plutselig dukke opp likevel.

2. Hvordan få 10 % rabatt:

I en butikk som Forever 21 går det daglig masse unge jenter inn og ut av prøverommene. Det er dermed ikke noe uvanlig syn å finne en bord av avsmittet sminke langs halsen av for eksempel en T-skjorte. Om du selv føler du kan få vasket dette bort eller sydd ihop et hull kan du spare 10 % i kassa.

Les også
9 barer vi vil feire 17. mai på

3. Det perfekte tidspunktet å handle:

Ifølge den tidligere ansatte er beste tidspunktet for shopping mellom klokken 10 og 12 på morgenen. Da er alle produktet pakket ut, butikken ryddet og kundemengden lav.

4. Noen ting er faktisk gjemt på lageret:

Av og til går man innom en butikk kun fordi en ser etter det ene spesielle plagget. Kanskje så man det i en kampanje eller nettbutikken har fått det inn. Så spør man de ansatte om de ikke har denne genseren du så via Instagram, men så beklager de og sier nei. Sjansen er dog stor for at den faktisk henger på bakrommet fordi den ikke skal ut ennå.

5. Plasseringene er mer gjennomtenkt enn du tror:

Det er ingen hemmelighet at innredning av en butikk følger er slags psykologisk mønster. En må tenke på hvilken vei folk går, hvilken vei de ser først og hva som kan skape det første blikkfanget. Strategier er heller ikke ukjent hos Forever 21 og flere ganger i måneden kommer et spesielt team innom for å organisere seksjoner etter trender.

6. Visse plagg er av høyere kvalitet:

På nettbutikken finnes det klær som faktisk kun finnes i den virtuelle verdenen. Se opp for «Web Excklusive»-merket tøy, for disse kan til og med være av bedre kvalitet.

7. Utstillingsdukkene skifter hver uke:

Hva skal en gjøre da, når alle størrelsene er utsolgt og selv de bortgjemte fra punkt 1 ikke lengre er å oppdrive? En sjekker utstillingsdukkene. Disse kan dog ikke bli kledd av til ethvert tidspunkt, men om en legger igjen navn og nummer kan du faktisk bli overtakeren.

8. La Instagram hjelpe deg med handlingen:

Les også
To norske modeller i Vogue Arabia

Ofte kan man overse et plagg i butikken helt, fordi det bare ikke appellerer til det du så for deg. Kanskje henger det blant andre plagg som bare IKKE hjelper på inntrykket. Da kan du sjekke ut hashtaggen #F21xME og se nye plagg på Instagram-stjerner.

9. La tilbehøret være det siste du sjekker ut:

Om du virkelig har tenkt å gå helt inn i shopping-modus kan armen fort ende opp som klesstativ for potensielle skapfyllere. Se da over tilbehør-stativene etter at du har vært på prøverommet, siden du ikke får ta med verken smykker, hatter eller vesker inn dit.

Se også: Eks-retoucher hos Victoria’s Secret forteller hemmelighetene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer