Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Janka Polliani blir ofte sett med freshe negler. (Foto: Instagram @s.and.m)

Tid for en manikyr? Dette er negleformen du bør velge

Vi har spurt ekspertene!

En vellykket manikyr kan sette prikken over i´en på et hvilket som helst antrekk. Enten om det med lange eller korte, ensfarget eller mønstrete, ekte eller kunstige negler. Det aller viktigste for å få en vellykket manikyr er en solid negleform, men hvordan velger man riktig?

For akkurat som det å kjenne ansiktsformen din er avgjørende for en perfekt kontur, er det nødvendig å vite den beste negleformen for dine hender for å skape wow-negler. 

Det er mye å vurdere når det gjelder form på tuppene – fra neglelengden til formen på neglebåndet og fingerformen. Samtidig er det mange å velge mellom. Fra firkant til mandel, squoval til runde. Hvis du er en av de som lurer på hva slags negleform som passer for deg, eller er en av de som ønsker å prøve noe nytt: Vi har tatt en prat med fagfolket for å få noen gode tips!

Negleform
En naturlig look på neglene blir vanligere i negltrendene. (Foto: Instagram @s.and.m)

Marianne Vinje er utdannet negletekniker. Hun har drevet neglesalongen S&M i Oslo sentrum, sammen med Solveig Saastad, i over åtte år.

Vi spurte henne om hva det er viktigst å tenke på når man skal velge form:

– Når det kommer til valg av fasong på neglene er det jo fort lengden på neglen som avgjør hvilken form man kan ha. Skal man legge på sin naturlige negl vil det jo begrenses. Dersom man skal forlenge med kunstprodukter står man mer fritt.

Likevel påpeker hun at neglbåndet kan gi en god indikasjon på hva som vil passe akkurat deg:

– Man kan ofte se litt på formen på neglbåndet hva som vil passe best til seg. Har du veldig avrundet neglbånd kan rundere eller spiss negleform være fint. Er neglbåndet og formen på neglen derimot veldig rett vil neglen ofte vokse i en mer firkantet fasong, og å bevare den formen vil være finest. 

Les også
Alessandro Michele får ny kollega på toppen i Gucci

Hennes aller beste tips er likevel at man skal gå for det man selv har lyst på. Spesielt om du skal forlenge, for da kan negleteknikerene uansett alltid tilpasse slik at det blir pent og naturlig. 

Hvilke neglformer ser dere går igjen?

– Vi ser at det er de spisse og mandelformede neglene som fortsatt er veldig populære. Det er nok en sammenheng med at mange ønsker at fingrene skal se lengre og mer feminine ut, og da er mandelformen veldig fin. Den litt mer spisse tippen vil skape en illusjon av lengre fingre.

Dyreprint er et populært valg for mange, her kombinert med mandelform som trender for tiden. (Foto: Instagram @s.and.m)

– Coffinshape er også veldig i trendbildet om dagen, men vi ser også at flere og flere går for en kortere, mer «naturlig» form.

– Coffin som i kiste?

– Coffinshape, også kalt ballerinaform, skrår inn på sidene men er rett foran. Slik som formen på en kiste, derav navnet. Men det er en form som gjerne krever litt lengde på neglen.

– En annen viktig ting å huske på er at selvom neglene skal være fine til fest er det viktig at de fungerer i hverdagen også. 

Korte, men lekre negler som passer til både fest og hverdag. (Foto: Instagram @s.and.m)

Negler og ulike negletrender er veldig i vinden om dagen. Det ser salongen på bookingene fremover – og råder folk til å være ute i god tid.

– Vi merker økt pågang på ønsker om design, noe som gjør at flere er avhengige av en negletekniker for å få til det de vil ha. Vi er relativt fullbooket i desember, så det gjelder å være tidlig ute. Det tror jeg gjelder de fleste neglsalonger.

Les også
Sarah Jessica Parker deler ærlige tanker om skjønnhet og aldring

Den amerikanske rapperen Lil Yachty lanserte neglelakk for menn tidligere i år, og med et marked for alle kjønn ligger mye til rette for at forseggjorte negler forblir i vinden i lang tid.

Les også: Ny teknikk tar av – blir dette den nyeste negletrenden?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer