Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Jeg putter aldri navnet mitt på noe som ikke føles ekte

H&M lanserer denne uken en samarbeidskolleksjon med Abel Tesfaye, bedre kjent under artistnavnet The Weeknd. «Spring Icons By The Weeknd» er håndplukket av superstjernen, samtidig som den inneholder flere plagg signert med hans kjente XO-logo.

– Musikk og mote er to kreative måter å uttrykke seg på, og de inspirerer hverandre i veldig stor grad. Å jobbe med noen så velkjent og suksessfulle som The Weeknd, med hans avslappende stil og musikk, er en stor del av hva som er 2017. Han har et skarpt syn på streetwear og tenker veldig likt som oss i måten vi tolker herremote, så vi synes han ville bli den perfekte personen til å velge seg ut de mest ikoniske plaggene fra kolleksjonen, forteller H&Ms sjefsdesigner for herre Andreas Löwenstam.

Kolleksjonen består av den canadiske artisten sine favoritter fra garderoben. Den har et gjennomgående streetwear-tema, med inspirasjon fra gatene i Los Angeles.

– Det jeg liker med denne kolleksjonen er at det handler om plagg som jeg selv liker å gå med. H&M spurte om jeg ville velge mine favoritter fra denne kolleksjonen og jeg var veldig glad for å gjøre det fordi den føles så autentisk. Jeg putter aldri navnet mitt på noe som ikke føles ekte, forteller The Weeknd.

Den svenske kleskjeden har mikset streetwear med en mer formell stil i vårkolleksjonen som består av flere av de mest populære plaggene for tiden slik som hettegensere, chinos og løse t-skjorter. En av «Starboy» sine absolutte favorittplagg er bomberjakken, som det er flere versjoner av i kolleksjonen.

– Bomberjakken er i sentrum av kolleksjonen. For min generasjon er bomberjakken en erstatning for dressjakka. Det er et plagg som menn bruker hver dag, og det er noe man kan bruke i enhver anledning – alt fra hverdag til en prisutdeling, forteller 27-åringen.

Dette er ikke den canadiske artisten, som nylig fylte Oslo Spektrum, sitt første steg inn i moteverdenen. Tidligere har han samarbeidet med den amerikanske designeren Alexander Wang, som også var preget av logoen til plateselskapet hans XO.

Selv om The Weeknd har kvittet seg med sin velkjente sveis, mener artisten at han har funnet sin egen stil mer og mer de siste årene.

– Min personlige stil er veldig instinktiv – jeg har på meg det som føles riktig. Den er veldig avslappet og diskré, men jeg bryr meg alltid om hva jeg har på meg. Det er alltid avgjørelser som har blitt tatt. Det er veldig interessant å se hvordan herremote har forandret seg de siste årene, og hvordan sport og streetwear har blitt en stor del av den.

The Weeknd sine beste stiltips er å stole på sine egne instinkter når man velger seg ut antrekk.

– Ikke tro at du må være flashy, noen ganger er det de enkle detaljene som viser hvem du virkelig er. Det er som musikk – det som med det første høres ut som en enkel produksjon kan faktisk være den mest kompliserte låten. Det handler om å finne din eget språk i måten du kler deg på.

«Spring Icons By The Weekend» blir tilgjengelig i butikk og online fra og med 2. mars. Se alle plaggene i kolleksjonen her. 


Les også: Møt den unge designeren som allerede har kledd opp Rihanna

Siste saker

Mest lest nå
Les mer