Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Teknologi + mote = sant? Nå kan vibrerende jeans vise vei

Teknologi og mote forenes som aldri før, selv om ikke alle forsøk blir like vellykket. Smarte klokker er det mest kjente «wearables», men 2017 er muligens året hvor flere nyvinninger finner fram til garderoben.

I første uken av januar ble CES (Consumer Electronics Show) avholdt i Las Vegas, hvor flere selskaper presenterte deres nyeste innovasjoner innen blant annet wearble technology.

Det mest spennende designet var det selskapet Spinali Design som sto for. De lanserte jeansen «essential» som er utstyrt med vibrerende sensorer i beltet som kan bli koblet opp mot smarttelefonen din. Via bluetooth kan jeansen vise deg veien og gi beskjed når du mottar meldinger og blir ringt.

Prislappen på jeansen ligger på omtrent 900 kroner, og man kan vaske de i vaskemaskin. Buksene har en batteritid på omtrent 4 år, og går i sovemodus når de ikke er bruk.

screen-shot-2017-01-11-at-12-41-22

Foto: @spinalidesign

Et annet interessant konsept var skjerfet «Wair» som skal beskytte deg mot luftforurensning. Skjerfet, som kommer i mange farger og stiler, har et teknologisk filter som stopper uvelkomne partikler som pollen og bakterier. Skjerfet kobles opp mot en app som forteller deg om kvaliteten på luften du puster inn.

Det amerikanske sportsmerket Under Armour lanserte også pyjamaser med et søvn- og restitueringsystem. Nattøyet skal kobles opp til en app som forteller deg og dine sovevaner, samt at pysjamasen ved hjelp av infrarøde bølger gjør restitusjon etter trening raskere.

Les også: Nå blir jakka di bli inngangsbilletten til de kuleste festene

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

Siste saker

Mest lest nå
Les mer