Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Romee Strijd hylles for ærlig Instagram-post om barnløshet
Foto: Instagram/@romeestrijd

Supermodell Romee Strijd hylles for ærlig Instagram-post om barnløshet

Tok et oppgjør med egen livsstil.

For få dager siden delte supermodell Romee Strijd gode nyheter på sin Instagram-konto. Hun og ektemannen Laurens van Leeuwen venter sitt første barn sammen.

Det har utløst et ras av gratulasjoner fra den nederlandske modellens 6,4 millioner følgere. Men også fra modellkollegaer som Helena Christensen, Elsa Hosk og Hailey Bieber som ønsker tillykke i kommentarfeltet.

Men Victoria Secrets-engelen deler også noen ord om barnløshet og den vanskelige veien mot det å bli gravid.

– Jeg var knust

I caption avslører Romee Strijd at hun ble diagnostisert med sykdommen polycystisk ovariesyndrom (PCOS) i 2018. Da hadde hun gått syv år uten menstruasjon.

«Jeg var knust fordi det å bli mamma og å starte en familie med @laurensvleeuwen er min største drøm».

Ifølge NHI.no er PCOS en tilstand som kjennetegnes av symptomer som økt nivå av mannlige kjønnshormoner, mange små blærer (cyster) på eggstokkene og sjeldne og/eller uregelmessige menstruasjoner. Kvinner med PCOS, som ønsker å bli gravide, må ofte gjennom fertilitetsbehandling med stimulering av eggløsningen for å oppnå graviditet.

Etter litt research konkluderte 24-åringen med at livsstilen hennes hadde skylden, og hun gjorde derfor store endringer.

Presset seg for langt

«Livet mitt bestod av å hele tiden være på reise, trene hver dag og å spise superrent», skriver hun i caption.

«Jeg tror jeg presset kroppen min for langt. Helt ærlig så tror jeg at vekten min ikke var bra for at kroppen skulle fungere optimalt. Den taklet heller ikke den konstante reisingen».

«Jeg kom til den konklusjonen at jeg burde trene mindre, ikke begrense mat, være snill mot meg selv og ta pauser når jeg trengte det. Jeg prøvde også naturlige kosttilskudd, akupunktur samt at vi fikk oss et sted i Nederland for å tilbringe mer tid med familien».

«Til alle kvinner som forsøker å bli gravide – tro på dere selv, vær snille mot dere selv og kroppen deres – og ikke la tankene gå innpå dere», avslutter hun.

https://www.instagram.com/p/CAvVHSIsRmT/

Les også: Bodyshames – se hva den kvart norske modellen svarer haterne

Siste saker

Mest lest nå
Les mer