Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik styler stylistene fra jobb til julebord

Stylistene tipser: Fra jobb til julebord

To norske stylister om julebordsantrekket og make-upen.

November og desember er førjulstid og ikke minst julebord. Melk & Honning har snakket med et par norske stylister om hvordan komme seg enkelt og greit fra jobb til julebord.

– Ett plagg som hovedrollen

Stylist Torstein Lohne

Torstein Lohne.

Torstein Lohne er av landets up-and-coming stylister. Han har blant annet stylet for Stella og PS:Magasin, og er kjent for sin androgyne stil.

Taxien er bestilt, og man har ti minutter å gjøre seg klar på før julebordet. Hva gjør man?

– Går du rett fra jobb til fest, så er det lurt å planlegge antrekket med et fokalt punkt, altså at du har ett plagg som skal fungere som hovedrollen, for eksempel et asymmetrisk silkeskjørt, sier han.

– På jobb kan du ha en strikkegenser og et par chunky sneakers til for å få et avslappet uttrykk. Så kan du bytte til en overdel, en liten dressjakke og noen frekke mules når du skal på julebord.

– Jeg tror det er key hvis du har liten tid at du heller fokuserer på tilbehør og noe ekstra stæsj, som for eksempel noen lange og dryppende øreringer à la det norske merket Pearl Octopussy.

Slik styler stylistene fra jobb til julebord

Øverst fra venstre: Pearl Octopussy kr 900, Tiger of Sweden kr 2.999, Gestuz kr 1.999, Adidas kr 1.299

Hva med make-up og hår?

– Her er det mye man kan gjøre på kort tid. Har du et bra utgangspunkt med naturlig, fresh hud og sminke på jobb, så skal det ikke så mye mer til enn litt smokey eyes eller en wetline for å ta deg fra day to night. Det har blitt veldig poppis med spenner og futuristiske hårdetaljer. Med én gang du får håret litt vekk fra ansiktet, så kan det ha mye å si hvis du går for en oversized dress for eksempel. Det er fint å få til en frisyre som står i stil til antrekket, men som også gir en feminin touch til det hele.

– Bytt ut jobbvennlige loafers med kule pumps

Stylist og motekonsulent Marte Dahlgren

Marte Dahlgren.

Stylist og motekonsulent Marte Dahlgren har mange års erfaring fra både Oslo, London og Paris, og har arbeid med alt fra Stella og KK til Acne Studios i Paris.

– Jeg elsker dresser, og akkurat nå er det superbra utvalg av alle typer dresser i butikkene, både oversizede, feminine og fargerike dresser. Det finnes noe for enhver smak med andre ord, sier hun.

– Gå fra jobb til fest ved å bytte ut jobbvennlige loafers med noen kule pumps, gjerne metalliske eller fargerike. Bytt ut skjorten på dagtid med en enkel silketopp med spaghettistropper for å vise mer hud, og brett opp ermene på jakken, sier hun og legger til;

– Setter du opp håret i en moderne hestehale og slenger på et par store statement-øredobber, så er du klar for fest.

Slik styler stylistene fra jobb til julebord

Fra venstre: By Malene Birger kr 3.799, Since Oslo kr 2.600, Second Female kr 799, Vagabond kr 999

Når det gjelder make-up tipser Dahlgren om røde lepper og vinterens store trend, glitterøyenskygge.

– Legg den over hele øyelokket og ta litt farge på vippene, så er du klar for julebord på null komma niks.

Hovedbilde av Dolce & Gabbana sin julekolleksjon via Grazia Middle East

Les også: Sjekk ut stjernene i Burberrys julekampanje

Siste saker

Mest lest nå
Les mer